Campionate

Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament

+11 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 22 aprilie 2024

Real Madrid a câștigat cu FC Barcelona, scor 3-2, în episodul cu numărul 257 din „El Clasico”. Cu 6 etape rămase de jucat în La Liga, madrilenii sunt lideri autoritari și au 11 puncte avans față de catalani, care sunt pe locul secund. Lupta la titlu în La Liga e încheiată, la fel ca în Superliga, unde FCSB are tot 11 puncte peste locul doi.

Ancelotti a început El Clasico cu o formulă curioasă. Vazquez, Tchouameni și Camavinga au fost fundași, în timp ce titularii pe posturi, Carvajal, Nacho și Mendy au rămas pe bancă. În plus, Don Carlo i-a trimis în același timp pe teren pe Modric și Kroos, o formulă întâlnită extrem de rar în acest sezon.

+11 Foto
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images

El Clasico a început de la 1-0 pentru Barcelona

El Clasico a început, practic, de la 1-0 pentru Barcelona, la fel ca în tur. Acum a marcat Christensen, cu capul, după o ieșire greșită a lui Lunin la o centrare din corner a lui Raphinha. Ucraineanul venea după două penalty-uri apărare la loviturile de departajare cu Manchester City, în sferturile Champions League.

Real Madrid parcă și-a pierdut din strălucirea meciurilor trecute, iar jucătorii lui Ancelotti nu au avut idei în careul advers. Egalarea a venit după un penalty scos de Vazquez, care s-a agățat de un adversar și a căzut. Circumstanțe de 11 metri au fost, arbitrul nu a întors decizia și Vinicius a egalat de la punctul cu VAR.

A urmat o altă decizie controversată. La Liga nu are tehnologia „goal line”, iar în acest „El Clasico” a venit momentul în care asta s-a văzut. Pentru că Yamal a trimis cu călcâiul, iar Lunin a scos balonul de pe linia porții. Nu a fost însă clar dacă balonul a trecut cu toată circumferința, iar VAR-ul a decis că nu e gol.

Prima repriză s-a încheiat cu accidentarea lui De Jong. Olandezul a părăsit terenul în lacrimi, pe targă, după o contră puternică la minge cu Valverde.

Real Madrid a revenit pe final

Madrilenii au avut ocaziile în startul reprizei secunde. Belligham a tras tare, pe portar, din afara careului, iar Vinicius a scăpat pe contraatac și a trimis peste poartă, din unghi. Barcelona a fost inexistență în atac și Xavi a luat o decizie curajoasă, i-a scos pe Lewandowski și Raphinha, i-a băgat pe Felix și Feran Torres.

Iar la 5 minute distanță, catalanii au marcat, după o nouă gafă a lui Lunin, care a respins în față un șut tras de Yamal. Fermin Lopez a fost pe fază și a punctat din apropiere. Însă Real Madrid a egalat rapid, prin Vazquez, care și-a completat prestația bună cu o reușită din apropiere, după o centrare în forță din stânga.

Jude Bellingham, decisiv în prelungiri în Real Madrid - Barcelona

Derby-ul părea că se îndreaptă spre un egal, dar Bellingham nu a fost de acord. La fel ca în tur, englezul a marcat golul victoriei în prelungiri. Vazquez, eroul madrilenilor, a centrat în forță în fața porții, Joselu a luftat, iar balonul a ajuns la Jude, care l-a trimis sub bară cu stângul.

Barca a forțat pe final, dar nu a mai egalat și a rămas la 11 puncte în spatele liderului Real Madrid. Titlul în La Liga e o afacere încheiată.

FINAL. Real Madrid - Barcelona 3-2

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • Au marcat: Vinicius 18 (pen.), Vazquez 73, Bellingham 90+1 / Christensen 6, Fermin 69
  • Lunin a gafat la golul catalanilor, a ieșit greșit la o centrare din corner și Christensen a marcat cu capul
  • De Jong s-a accidentat grav înainte de pauză, după ce a lovit mingea

+11 Foto
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images

De Jong a ieșit pe targă

Frankie de Jong a suferit o accidentare gravă înainte de pauză. A suferit o entorsă la gleznă când a lovit balonul în același timp cu Valverde. A primi îngrijiri pe teren, dar nu a mai putut continua partida și a ieșit pe targă, în lacrimi.

De Jong/ foto: Guliver/GettyImages

Fază controversată în El Clasico

În minutul 26, Lunin a avut o intervenție incredibilă. A scos mingea care trecuse parțial de linia porții, după ce Yamal trimisese cu călcâiul.

Cum în La Liga nu există tehnologia „goal line”, faza a fost analizată în camera VAR. După 3 minute, s-a decis că balonul nu a trecut cu întreaga circumferință de linia porții.

Intervenția lui Lunin în El Clasico

Real Madrid - Barcelona, echipe de start:

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin - Vazquez, Tchouameni, Rudiger, Camavinga - Modric, Valverde, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius
Rezerve: Kepa - De Luis, Carvajal, Militao Nacho, Joselu, Ceballos, Fran Garcia, Brahim, F. mendy, Guler
Absenți: Thibaut Courtois și Alaba (accidentați)
Antrenor: Carlo Ancelotti

FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - De Jong, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha
Rezerve: Kochen, Romeu, Fort, Inigo Martinez, Ferran, Fermin, Pedri, Inaki Pena, M. Alonso, S. Roberto, Vitor Rogue, Joao Felix
Antrenor: Xavi Hernandez

  • Ancelotti a anunțat din nou echipa de start cu două ore înainte de meci și a luat niște decizii surprinzătoare. Vazquez, Tchouameni și Camavinga sunt titulari în apărare, în timp ce pe bancă sunt Carvajal, Nacho și Ferland Mendy

Stadion: Santiago Bernabeu
Arbitru: Cesar Soto Grado

UPDATE. 20:53: Imagini din vestiarul celor de la Real Madrid

UPDATE. 20: 45: Fotbaliștii celor două echipe au ieșit să inspecteze gazonul

Cu mai bine de o oră înainte de meci, fotbaliștii celor două echipe au ieșit să inspecteze gazonul de pe „Santiago Bernabeu”

Clasamentul din La Liga

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.