Handbal

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin » MVP-ul meciului, prestație colosală!

CSM București, imagine după semifinala cu Rapid / FOTO: Facebook @CSMBOfficial

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 21 aprilie 2024

CSM București a învins-o pe Dunărea Brăila, scor 32-27, și a câștigat Cupa României la handbal feminin. În finala mică, Gloria Bistrița a trecut de Rapid, după prelungiri, scor 39-36.

Sala polivalentă din Brăila a fost plină la duelul cu „balaurul” bucureștean. Atmosfera a fost încinsă, dar CSM a avut o jucătoare în zi de grație.

Laura Glauser, MVP în finala CSM București - Dunărea Brăila

Laura Glauser a scos minge după minge. Loburi, aruncări de la 9 metri, execuții rafinate din extreme. Nu s-a lăsat păcălită de niciun procedeu.

Pe faza ofensivă, campioana a mizat pe inspirația lui Trine Ostergaard, autoare a 9 goluri.

Prima repriză a fost câștigată de CSM București, scor 17-13. Brăilencele s-au apropiat la 3 goluri când cronometrul mai arăta 5 minute de joc. Glauser le-a tăiat din nou elanul. A blocat-o pe Jessica Quintino, a scos și o eliminare pentru brazilianca, iar destinația trofeului era clară.

Pentru Cristina Neagu și colegele ei este al 7-lea triumf în Cupa României, al 3-lea consecutiv. Cel mai probabil, CSM București va reuși eventul. Cu 5 etape rămase de disputat din „Liga Florilor”, avansul față de urmăritoarea Rapid este de 7 puncte.

Miza pe Europa pentru CSM București și Dunărea Brăila

Cu treburile rezolvate pe plan intern, CSM București se poate concentra pe parcursul european. Elevele lui Adrian Vasile sunt calificate în sferturile de finală din Liga Campionilor. Turul contra lui Metz este programat pe 28 aprilie, la București. Returul se joacă în Franța, pe 4 mai.

Dunărea Brăila este deja calificată într-un Final Four, cel din European League. Pe 11 mai va juca în semifinale contra Gloriei Bistrița. În celălalt penultim act se duelează Storhamar și Nantes.

VIDEO. Constantin Din, președintele FRH, anunță organizarea unui meci de retragere pentru Cristina Neagu: „S-a discutat în Consiliul de Administrație” 

>

Citește și alte știri din sportul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.