Campionate

Xavi a făcut prăpăd după „El Clasico”: „Nu vreau să tac! O rușine absolută! Meritam să câștigăm”

Xavi/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 22 aprilie 2024

Xavi, antrenorul Barcelonei, a avut o reacție extrem de dură la finalul meciului pierdut cu Real Madrid, scor 2-3.

Catalanul acuză faza din minutul 28, când mingea trimisă de Yamal cu călcâiul a fost scoasă de pe linia porții de Lunin. La Liga nu are tehnologia „goal line” și nu s-a putut demonstra pe moment dacă mingea a trecut cu întreaga circumferință de linia porții.

Xavi, atac dur după Real Madrid - Barcelona: „O rușine! Meritam să câștigăm”

„Toată lumea a văzut-o. Nu trebuie să mai spun nimic. Mă poate afecta pe mine și imaginea mea. Analizați-o voi înșivă. Dacă vom juca din nou, vom câștiga acest meci. Acest Clasico face parte din procesul de construcție și de învățare prin care trece clubul acum. Am jucat mai bine decât Madrid, dar am pierdut.

Nu vreau să tac. Este o rușine. Sentimentul meu este unul de nedreptate maximă. Nu a fost corect. Nu pot să păcălesc pe nimeni, cu atât mai puțin pe fani. Este evident.

M-ați întrebat despre arbitru înainte de meci și v-am spus că sper să treacă neobservat și să se descurce bine. Ei bine, nici una din cele două. Este păcat.

Dacă vrem să avem cel mai bun campionat din lume, trebuie să folosim tehnologia. Au fost situații nefavorabile pentru noi și altele pe care nu le puteam controla, precum cele de arbitraj. Încerc să nu-i înșel pe fani și să fiu sincer. Am meritat să câștigăm”, a declarat Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

Xavi: „Adăugați 6 puncte Barcelonei și scădeți 6 de la Real Madrid”

Xavi a continuat în aceeași notă: „Îmi pare foarte rău pentru că am dominat, ne-am creat ocazii. Am făcut jocul pe care trebuia să-l facem. Este filmul meciului din primul Clasico al sezonului și asta definește campionatul campionatul. Adăugați șase puncte pentru Barca și scădeți șase pentru Madrid. Asta este La Liga.

În apărare am fost foarte buni. Ei au generat foarte puțin împotriva noastră, cu excepția unor situații specifice. A doua repriză a fost excelentă. Am căutat mai multă intensitate și un presing sus.

Al doilea gol a fost o greșeală în careu, iar cel de 3-2 a fost o tranziție pe care nu am reușit să o oprim. Golul de 2-2 a venit prea repede după ce am făcut noi 2-1”.

FOTO. Francezii îl contrazic pe Xavi. Ce arată imaginile

+11 Foto
FOTO: Captură CANAL+

Francezii de la Canal+ au simulat faza contestată de Xavi după „El Clasico” și imaginile furnizate de tehnologie arată că balonul nu a trecut cu întreaga circumferință linia porții, în minutul 28.

VIDEO. Rezumatul meciului Real Madrid - Barcelona 3-2

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.