Nu toate femeile se nasc cu calități fizice impecabile, perfecte. De fapt, orice om are imperfecțiuni, dar putem spune că tocmai acestea sunt acele detalii care ne fac unici. Dacă bărbații sunt mai puțin preocupați de acest aspect, femeile țin mult la modul în care arată, în special la nivelul feței. Pentru multe dintre noi, chipul este cartea de vizită, iar de aceea, în momentul în care observăm ceea ce nu ne convine legat de aspect, încercăm să remediem. Cele mai multe recurg la metode simple, cum ar fi folosirea machiajului.
Dacă ne uităm pe tutorialele de pe YouTube, vom observa o mulțime de doamne sau domnișoare care ne explică cum să realizat un make-up impecabil, chiar folosind unele trucuri pentru a reduce la minim defectele. Totuși, există și alte soluții, din ce în ce mai populare, iar acestea ne sunt oferite de chirurgia estetică.
România a devenit un punct marcant pe harta clinicilor care efectuează asemenea proceduri. Grace Clinic este o asemenea locație, unde medicul estetician Ina Petrescu, alături de o echipă minunată, oferă femeilor, dar și bărbaților, soluții multiple la problemele legate de estetică sau de reconstrucție.
La nivelul feței, în această clinică, sunt efectuate mai multe tipuri de operații, cum ar fi lifting, rinoplastie sau augmentarea buzelor. Aceasta din urmă a devenit o tendință din ce în ce mai populară. Mărirea buzelor până la nivelul dorit se poate face cu ajutorul unor injecții cu acid hialuronic sau prin intermediul intervențiilor chirurgicale mai invazive.
Numeroase femei aleg să își definească sau să își mărească buzele pentru a obține un aspect mai plin. Nu putem spune că nu suntem influențate de starletele de la Hollywood, vedete precum Pamela Anderson sau Angelina Jolie fiind etalon în acest sens. De fapt, de multe ori medicii, chiar și de la Grace Clinic aud de la paciente cerința de a avea buze asemănătoare acestor vedete.
Originea buzelor voluptoase
Deși avem tendința de a crede că femeile au început să își dorească acest lucru de doar câteva decenii, visul senzualității este vechi. Deci, putem spune că nu este o practică nouă în istoria frumuseții.
Antichitatea a fost, ca în multe alte aspecte, un pionier și în acest aspect. Diferite culturi au avut practici mai mult sau mai puțin bizare de a-și modifica aspectul fizic, inclusiv buzele.
De exemplu, în Egiptul antic, femeile obișnuiau să folosească substanțe precum pigmentul mineral sau substanțe de origine animală pentru a-și colora buzele, pentru a le face să pară mai pline. Dacă ne uităm la statui, precum cea a reginei Nefertiti, vom observa redarea unor buze extrem de frumoase. În timp, metodele s-au schimbat, au evoluat, dar dorința de a avea buze pline a rămas, chiar dacă nu constantă. Prin anii 1960 inovațiile în domeniul chirurgiei estetice au adus noi opțiuni pentru augmentarea buzelor. Intervențiile chirurgicale au devenit o opțiune pentru femeile care doreau o schimbare permanentă în aspectul lor. Se spune că inclusiv celebra Marilyn Monroe a apelat la asemenea intervenții. Totuși, abia în ultimele decenii, tehnologiile neinvazive, cum ar fi injecțiile cu acid hialuronic, au devenit mai răspândite, accesibile, făcând din mărirea buzelor o opțiune mai ușor de realizat pentru oricine. La Grace Clinic, Ina Petrescu oferă tuturor femeilor posibilitatea de a avea buzele dorite, cu un aspect estetic deosebit.
Presiunea socială versus necesitatea individuală
Nu putem să nu ne întrebăm însă dacă această tendință nu este mai mult o chestiune de presiune din partea societății, față de un aspect care ține de propria persoană. Este evident că oamenii din jurul nostru exercită o anumit tip de stres asupra oamenilor, în special asupra femeilor, pentru a se conformă unui anumit standard de frumusețe. Imaginile retușate din reviste, vedetele de pe rețelele de socializare care folosesc filtre ireale, cultură perfecțiunii au contribuit la crearea unui ideal estetic.
Iar în acest domeniu se regăsesc și buzele voluptoase. În plus, necesitatea de a arăta bine în mediul profesional, poate chiar și personal, de asemenea pot să influențeze decizia unei persoane în decizia a apela la un medic estetician care să efectueze o asemenea procedură.
Nu mai este niciun secret faptul că trăim într-o lume în care aspectul fizic joacă un rol semnificativ în succesul profesional sau în atragerea partenerilor din viață privată. Deși nu ar trebui să fie acesta motivul principal, este o realitate faptul că multe femei doresc să-și îmbunătățească aspectul prin orice mijloace disponibile. Cu toate acestea, există și o parte a acestei ecuații care se referă la dorințele individuale.
Pentru multe femei, augmentarea buzelor poate fi o modalitate de a câștiga încredere în propria persoană sau de a-și exprima personalitatea. Pentru unele persoane, este o alegere deliberată care le face să se simtă mai bine în pielea lor, să se bucure mai mult de propria lor imagine. Însă, în practică medicală, la Grace Clinic au venit paciente care au avut nevoie de o mărire a buzelor sau chiar o reconstrucție ce ține de cu totul alte motive. În viață mai au loc accidente, afecțiuni care ne influențează starea de sănătate, dar și aspectul fizic.
Pentru aceste persoane, augmentarea buzelor poate fi un colac de salvare, șansă pentru o viață normală. Trebuie să spunem că încurajăm, la fel ca și medicul Ina Petrescu de la Grace Clinic, ca augmentarea buzelor, și orice altă procedură cosmetică, să fie o alegere personală, făcută în cunoștință de cauză, în conformitate cu dorințele, personale, cu nevoile individuale ale fiecărei femei.
Este o decizie care ar trebui să fie luată cu calm, iar fiecare persoană ar trebui să aibă acces la informațiile necesare, corecte, oferite de un medic specialist pentru a face această decizie în mod responsabil.
{{text}}