Baschet

Primul blockbuster din play-off-ul NBA » Denver a recuperat 20 de puncte și a învins-o pe Lakers în ultima secundă: Murray, coș de excepție peste Davis

FOTO: Facebook @DenverNuggets

Articol de Adrian Jitea  —  Tuesday, 23 April 2024

Denver Nuggets a revenit fantastic în al doilea meci al seriei contra lui LA Lakers, din primul tur al play-off-ului Conferinței de Vest. Campionii en titre s-au impus 101-99, grație unui coș reușit în ultima secundă de Jamal Murray.

Denver Nuggets, deținătoarea trofeului NBA, conduce cu 2-0 seria contra lui Los Angeles Lakers. Meciul de marți noapte a fost un veritabil thriller. Formația din California a avut 20 de puncte avans la jumătatea sfertului cu numărul 3, dar a cedat într-un final incandescent.

Denver Nuggets, victorie în ultima secundă contra lui LA Lakers

LeBron, Davis și colegii s-au apărat perfect în primele două sferturi. Nuggets a avut procentaj de sub 43% la aruncările de două puncte și a intrat la pauza mare cu doar 44 de puncte.

Diferența a continuat să crească, dar Jokic, Murray și Porter s-au activat în secvențele decisive.

Ultimele 20 de secunde au fost palpitante. LeBron a reușit un crossover și a rămas singur la linia de 3 puncte. A ratat aruncarea. Ultima posesie i-a aparținut lui Jamal Murray. Baschetbalistul de 27 de ani a adus victoria cu un step back de senzație, peste Anthony Davis, cel mai bun apărător al lui Lakers.

Nikola Jokic a încheiat cu un triple double (27 de puncte, 20 de recuperări și 10 pase decisive). La victorie lui Denver au mai contribuit Porter (22 de puncte), Murray (20), Gordon (14), Braun (10), Caldwell-Pope (6) și Watson (2).

Din tabăra lui Lakers s-au evidențiat Davis (32 de puncte), LeBron (26) și Russel (23).

Nuggets conduce cu 2-0. Seria se mută în LA. Următoarele două meciuri sunt programate pe 26 și 28 aprilie.

Victorii pe linie pentru gazde: situația din play-off-ul NBA

Conferința de Est:

  • Boston - Miami 1-0
  • Cleveland - Orlando 2-0
  • New York - Philadelphia 2-0
  • Milwaukee - Indiana 1-0

Conferința de Vest:

  • Oklahoma - New Orleans 1-0
  • LA Clippers - Dallas 1-0
  • Denver - LA Clippers 2-0
  • Minnesota - Phoenix 1-0

Citește și alte știri din baschet:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.