Liga 1

Dezastrul Dinamo! Concluziile GSP după seara-horror de la Botoșani: note de 3, 4 și 5 pentru „condamnații” lui Kopic!

+33 Foto
Dinamo a capitulat la Botoșani / FOTO: Ionuț Tăbultoc

Articol de Liviu Manolache, Remus Dinu  —  marţi, 23 aprilie 2024

Dinamo a continuat parcursul deziluzionant din play-out, a pierdut la Botoșani, 1-2, și e într-o situație de-a dreptul disperată cu trei etape înainte de finalul campionatului. „Câinii” sunt pe loc direct retrogradabil, iar impresia generală e că degringolada a preluat controlul în echipa lui Kopic. Croatul nu mai are reacție și riscă să devină al doilea antrenor străin care retrogradează cu Dinamo, după Uhrin Jr.!

La Botoșani, Dinamo n-a făcut decât să respecte trendul descrescător din ultimele săptămâni, cu o prestație incomparabil mai slabă față de modul în care echipa reușise să încheie sezonul regulat. A fost doar hazard în jocul echipei lui Kopic, trădată încă din prima repriză de oamenii care trebuiau să ducă greul în defensivă.

Notele GSP după seara-horror de la Botoșani: note de 3, 4 și 5 pentru fotbaliștii lui Dinamo

Vinovați în egală măsură la primul gol, De Moura și Velkovski au fost punctele nevralgice din defensiva dinamovistă. Gazeta le-a acordat ambilor nota 4, în special pentru prestațiile haotice din prima repriză.

Nord-macedoneanul a pierdut nepermis un balon într-o zonă periculoasă, iar fundașul lateral s-a precipitat și și-a trimis mingea în proprie poartă.

Cu același calificativ au fost notați și Ahmed Bani și Cristi Costin, schimbările complet neinspirate la care Kopic a apelat în repriza secundă. Ultimul a fost visător la faza din prelungiri, l-a scăpat din vedere pe Mailat, cel care avea să aducă golul victoriei, cu capul.

Deziluzia Abdallah, cea mai mică notă de la Dinamo!

Cea mai mică notă din tabăra dinamovistă i-a revenit însă lui Hakim Abdallah. Malgașul a avut o primă repriză dezastruoasă, care a curmat șansele echipei la un rezultat pozitiv. Mai întâi, a irosit cu seninătate un penalty, la 0-1, pentru ca în prelungirile primei reprize să-și lase echipa în inferioritate după intrarea necugetată pe care a avut-o asupra lui Benzar.

Scurt și la obiect: Sebastian Mailat, MVP-ul meciului!

Din nou decisiv, la al treilea gol consecutiv reușit de la revenirea în circuit, Sebastian Mailat a fost MVP-ul partidei din Moldova. A adus o victorie uriașă în prelungiri, marcând un gol ce poate fi sinonim cu salvarea de la retrogradare pentru echipa ce părea la un moment dat condamnată.

+33 Foto
FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc

Iată notele acordate de GSP în FC Botoșani - Dinamo 2-1:

FC Botoşani: Răzvan Ducan 5 - Romario Benzar 6 (46 Zoran Mitrov 6), Rijad Sadiku 6, Andrei Miron (cp) 5, Alexandru Ţigănaşu 5 - Gabriel David 5 (61 Sebastian Mailat 8), Victor Dican 6, Aldair Ferreira 5 - Eduard Florescu 6 (81 Jaly Mouaddib), Enzo Lopez 6, Reagy Ofosu 6 (81 Alin Şeroni).
Antrenor: Bogdan Andone - 7.

Dinamo: Adnan Golubovic 5 - Răzvan Patriche (cp) 5, Darko Velkovski 4, Josue Homawoo 6 - Gabriel de Moura 4, Georgi Milanov 6 (61 Dennis Politic 5), Eddy Gnahore 6, Domagoj Pavicic 6 (84 Ricardo Grigore), Antonio Borduşanu 5 (71 Ahmed Bani 4) - Astrit Selmani 7 (73 Cristian Costin 4), Hakim Abdallah 3.
Antrenor: Zeljko Kopic - 5.

Arbitru: George Cătălin Găman - 4 / Asistenți: Daniel Mitruți - 6, Marius Badea - 6

Clasamentul din play-out

VIDEO FC Botoșani s-a impus în prelungiri cu Dinamo. Corespondentul GSP a surprins bucuria elevilor lui Bogdan Andone

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.