Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

+17 Foto
Ioan Andone s-a mutat în Spania. Foto: Instagram

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 24 aprilie 2024

Ioan Andone (64 de ani) circulă între București și Marbella extrem de des. Legenda lui Dinamo și-a cumpărat o proprietate în Spania, iar șase luni din an le petrece pe tărâm iberic.

„Locuiesc la Marbella, dar nu pot să depășesc șase luni de stat acolo, pentru că rezidența fiscală o am în România. Dacă stau acolo, ei vin cu dublă impozitare. Iar eu nu sunt ca Ronaldo și ca ăștia... Așa-i legea în Spania, mă pot controla când dau pașaportul la aeroport, la contul din bancă, deci nu mă joc. Se poate să stai mai mult de 6 luni doar dacă ai un contract de muncă sau ceva, să ai un business acolo”, a explicat Andone la „Prietenii lui Ovidiu”.

FOTO. Ioan Andone: „Acolo plătesc 210 euro pe curentul pe două luni și am patru dormitoare”

Ioan Andone a explicat și costurile pe care le are în Spania și spune că „impozitele sunt mai mici decât în România”.

„În Spania, cheltuiesc mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul... La noi, dau la curent 2.500 de lei pe lună la casă. În Spania, plătesc pe curent 210 euro pe două luni și am patru dormitoare la casă. Acolo am de toate, mult consum: am frigidere, merge aerul condiționat, calorifere electrice. Nu am gaz, în schimb”, recunoaște fostul antrenor.

Conform datelor oficiale, aproximativ 650.000 de persoane de origine română trăiesc în Spania, dintr-un total de 5,5 milioane de imigranți din Spania.

VIDEO. Ioan Andone a dezvăluit cum se trăiește în Spania și a făcut o comparație a cheltuielilor cu Bucureștiul

>

Sunt foarte mulți români acolo. În Sevilla, Cadiz, Cordoba, Marbella și Malaga sunt 170.000 de români. E o comunitate foarte mare. Se face și o biserică, se strâng fonduri. O biserică ortodoxă, cu un preot ortodox român. Am fost și eu de două-trei ori la slujbă. Am fost curios. Până acum, românii închiriau câte o biserică, dar marea majoritate sunt catolice”, a mai dezvăluit Andone.

În general, sunt oameni tineri acolo, iar eu am prieteni care au firme de construcții, ateliere auto. N-am crezut că mă pot obișnui acolo, dar mai ales iarna este superb. Zăpadă n-am văzut niciodată! Dar sunt la două ore de Sierra Nevada, te duci și schiezi cât vrei.

- Ioan Andone, fost antrenor

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.