Liga 3

A venit Hotărârea de Guvern » Începe construcția stadionului de 167 de milioane de euro din România

+25 Foto
Așa va arăta noul stadion din Timișoara

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 25 April 2024

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea stadionului din Timișoara, care va avea 30.000 de locuri.

Totul e oficial, a venit Hotărârea de Guvern. Următorul pas e începerea lucrărilor la stadionul care va fi construit pe locul pe care se află arena „Dan Păltinișanu”.

FOTO. Așa va arăta noul stadion din Timișoara

Hotărâre de Guvern: „verde” pentru stadionul din Timișoara

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii «Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș», realizat prin Compania Naţională de Investiţii «C.N.I.» - S.A., prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Timiș, precum și din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții «C.N.I.» – S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Stadionul va costa 836,9 milioane de lei (167,3 milioane de euro) și va avea o capacitate de 30.000 de locuri, urmând a fi al doilea din țară, după Arena Națională.

Timișoara va avea două stadioane noi

Pe lângă stadionul de 30.000 de locuri, o altă arena va „răsări” în Timișoara, de 10.000 de locuri. Costel Pantilimon, Iosif Rotariu și Paul Codrea au pus mâna pe lopată pe 4 martie, într-o zi specială pentru sportul bănățean.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că lucrările vor costa 115 milioane de lei, echivalentul a 23,1 milioane de euro, bani asigurați din bugetul local. Lucrările ar trebui să dureze 27 de luni, deci să fie gata undeva în vara lui 2026.

VIDEO. Iosif Rotariu vrea să readucă Poli Timișoara în Liga 1: „Toată lumea mă întreabă asta”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.