Baschet

Sondaj în rândul jucătorilor din NBA: cine e mai tare, Jordan sau LeBron? Rezultate surprinzătoare

LeBron James și Michael Jordan. Foto: Imago Images

Articol de Oana Dușmănescu  —  joi, 25 aprilie 2024

Un sondaj anonim al publicației The Athletic în rândul jucătorilor din NBA ne spune că tot Michael Jordan e considerat cel mai bun baschetbalist din istorie, dar și că LeBron James micșorează distanța an de an.

Un număr-record de 142 de jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet au răspuns mai multor întrebări, dintre care cea mai interesantă rămâne eterna dilemă - cine este G.O.A.T, Michael Jordan sau LeBron James?

Sondaj în rândul jucătorilor din NBA: cine e mai tare, Michael Jordan sau LeBron James?

Jordan și-a adjudecat 45,9 la sută dintre voturi, iar James - 42,1. Asta în timp ce în 2019, la momentul primului sondaj de genul acesta, fosta glorie a lui Chicago Bulls primea un procentaj copleșitor din partea baschetbaliștilor profesioniști - 73 la sută, iar LeBron James (Los Angeles Lakers) aduna cu greu 11,9 la sută din preferințe.

Anul trecut, „Air” Jordan rămânea tot primul - cu 58,3 la sută, iar LeBron crescuse deja la 33 de procente.

Jordan a dat înapoi - de ce?

Jucătorii care activează în NBA-ul zilelor noastre și-au explicat alegerea.

Principalul motiv pentru care LeBron James a crescut consistent în această competiție umăr-la-umăr, care îi împarte mai mult ca niciodată pe admiratorii baschestului profesionist, este longevitatea pe teren a acestuia.

Pe 30 decembrie, jucătorul lui Lakers va împlini 40 de ani și este în continuare considerat unul dintre cei mai valoroși jucători ai baschetului actual.

6 titluri ale lui Jordan versus peste două decenii de carieră ale lui LeBron

Jordan a avut o carieră care a durat 14 ani, cu 6 titluri cucerite și cinci trofee MVP, dar mulți dintre tinerii de azi care joacă baschet la cel mai înalt nivel spun că faptul că James a rămas în elită peste 20 de ani îl plasează deasupra lui „Air”.

Tot susținătorii lui James reamintesc că Jordan s-a retras de două ori (în 1993 și în 1998) și și-a sfârșit cariera la Washington Wizards, unde rezultatele nu au mai apărut. LeBron James a mai păstrat glorie și pentru finalul activității.

Pe 7 februarie 2023, James a doborât recordul de puncte marcate în NBA, deținut până atunci de Kareem Abdul-Jabbar. Trei luni mai târziu, ajungea cu Lakers în finala Conferinței de Vest.

Apoi, a devenit primul jucător din ligă care ajunge de 20 de ori în echipa All-Star și, în acest sezon, a fost unul dintre cei jucători care realizează o medie de de minimum 25 de puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări (alături de Nikola Jokic și Luka Dončić).

Ce spun jucătorii din NBA despre Jordan și LeBron James

„Dacă te uiți la statistici, cel mai mare e LeBron. Dacă te uiți la influență, cel mai mare e Jordan. Mike a avut cel mai mare impact asupra acestui sport și de-asta l-aș pune pe primul loc.

Nu veți auzi asta despre LeBron. LeBron a schimbat anatomia jocului de baschet. Jordan a schimbat modul în care e văzut acest sport. Și asta e o mare diferență”, a spus unul dintre jucătorii intervievați.

„Pe cine aș selecta la draftul tuturor timpurilor? Unii oamenii m-ar îndemna să-l aleg pe cel cu loviturile decisive, dar eu l-aș lua pe LeBron. De ce? Are 20 de ani de carieră excepțională și joacă pe toate posturile posibile. Iar pe locul doi l-aș alege pe Shaquille O’Neal”, a susținut un alt baschetbalist.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.