Campionate

Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”

Andres Blazquez are gânduri mari cu Genoa // Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 25 April 2024

Andres Blazquez (53 de ani), directorul general al lui Genoa, a contestat alegerea lui Radu Drăgușin de a se transfera la Tottenham: „Știam potențialul său și că nu a avut cele mai potrivite experiențe. Ideea era să nu-l vindem, nici el n-a vrut să plece în ianuarie, pentru că era foarte atașat de echipă, dar nu a mai rezistat presiunii”.

La mai bine de 100 de zile de la transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, un înalt oficial al lui Genoa a făcut ieri dezvăluiri legate de negocierile purtate cu mai multe echipe care-l doreau pe internaționalul român. Într-un interviu acordat pentru Caughtoffside, directorul general al Grifonului s-a arătat dezamăgit că fundașul de 22 de ani nu a plecat la Bayern.

„Drăgușin era foarte atașat de echipă"

„Am avut un talent fantastic, ideea era să nu-l vindem și nici el n-a vrut să plece în ianuarie, pentru că era foarte atașat de echipă. A vrut să se asigure că Genoa își atinge obiectivul pentru acest sezon.

De asemenea, mi-a zis să-l las să stea până la sfârșitul lunii ianuarie, dar nu a fost posibil, întrucât exista o presiune mare din partea lui Bayern, Tottenham și a altor echipe", a declarat Andres Blazquez. Ce a precizat că clubului rossoblu i-ar fi convenit mai mult ca Drăgușin să se transfere în Bundesliga, grație ofertei financiare superioare.

6goluri și un assist în 62 de meciuri a avut Radu Drăgușin la Genoa. În acest sezon, stoperul român a prins doar 229 de minute în șase partide la Tottenham

„A făcut câteva erori, dar s-a corectat"

Conducătorul spaniol a explicat că nu i-a pus bețe în roate „tricolorului" și a făcut o previziune despre viitorul fotbalistului vândut cu 25 de milioane de euro și 6 milioane ca bonusuri de performanță: „Știam potențialul său. Cariera lui nu merge în direcția bună. Când a venit aici i-am spus că va fi titular din prima zi și că va crește. A făcut câteva greșeli la început, dar este un fotbalist foarte inteligent și a corectat totul încă din start.

Ultimele ore de negociere? Credem că vrem să ne tratăm diferit angajații și jucătorii noștri. Oferta lui Bayern a fost mult mai mare. Însă i-am spus lui Radu că este vorba de cariera lui și, prin urmare, va fi alegerea sa și l-am lăsat să ia decizia finală.

Dorim să cooperăm cu fotbaliștii noștri pentru a ne asigura că sunt fericiți atât în viață, cât și în plan profesional. A existat și multă presiune, în special din partea celor două echipe. Radu își luase deja un angajament cu Tottenham, care s-a dovedit bună în a-l convinge să se mute la Londra".

Dacă nu se transfera atunci, Radu Drăgușin ar mai fi crescut sigur în valoare și după participarea la Euro 2024 l-am fi cedat mai scump, undeva la 40-50 de milioane de euro
Andres Blazquez, director general Genoa, pentru GSP.ro în ianuarie

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.