Liga 1

Luptă dinamitată în play-off » Cine a luat licență pentru cupele europene

CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 26 aprilie 2024

FRF a anunțat echipele din Superliga care au luat licența UEFA pentru sezonul viitor. Printre ele se numără U Cluj, Oțelul și FCU Craiova, din play-out.

Pe lângă cele 3 din play-out, toate echipele din play-off au luat licența pentru cupele europene, adică: FCSB, Farul, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid și Sepsi.

„Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a transmis FRF.

Luptă dinamitată în play-off-ul Superligii

După această decizie, un lucru e clar. Locul 4 din Superliga nu va juca în cupele europene. Locul 3 va da un baraj cu o echipă de play-out, mai exact cu Oțelul sau U Cluj.

FCU Craiova e în afara primelor 10 locuri din Superliga, astfel că, potrivit regulamentului FRF, nu va putea participa la baraj. Oltenii sunt pe ultimul loc în Liga 1 și se bat să se salveze de la retrogradare.

U Cluj e pe locul 10 în Superliga, iar Oțelul pe 9. În cazul în care Corvinul câștigă Cupa României, cele două dau un baraj, iar câștigătoarea va da un alt baraj, cu echipa care termină pe locul 3 în play-off.

Dacă Oțelul câștigă Cupa României în finala cu Corvinul, atunci trupa lui Dorinel Munteanu va juca în Europa League, iar U Cluj va da direct baraj cu locul 3 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

În acest moment, Farul, Universitatea Craiova și CFR Cluj pare că se luptă pentru locurile 2 și 3 în Liga 1. FCSB e lider autoritar și mai are nevoie de un punct pentru a lua titlul, iar Rapid e pe locul 5, la 5 puncte de locul 3.

VIDEO. RAPID - U CRAIOVA » Ultima șansă pentru Europa! Meci de totul sau nimic în Giulești pentru un sezon ratat

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.