Jocurile Olimpice

Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Franța » Imagini de la festivitatea specială din portul Pireu

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 27 aprilie 2024

La ora 07.50 în portul Pireu, un felinar ce poartă flacăra olimpică din 2024 a pornit din Grecia către Franța pe o navă cu vele din secolul al XIX-lea.

Acesta va traversa Marea Mediterană și va ajunge în 12 zile în orașul-port sudic Marsilia.

De pe stadionul antic al Olympiei, o ștafetă de purtători de torțe a purtat-o ​​de-a lungul unui traseu de 5.000 de kilometri prin Grecia, care a inclus mai multe insule și o oprire peste noapte pe vechea Acropole.

În Marsilia va ajunge pe 8 mai, acolo unde va avea loc o paradă specială, dar și un foc de artificii. Florent Manaudou va fi primul purtător al torţei.

Tony Estanguet, președintele comitetului de organizare Paris 2024, a purtat felinarul la bord.

„Este un sentiment de bucurie, de mândrie, această flacără este franceză. Ea va face această traversare a Mediteranei. Şi este, de asemenea, un sentiment de responsabilitate, pentru că flacăra va ajunge la Marsilia pe 8 mai, iar acesta este începutul a ceva extraordinar de concret”, a declarat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, prezentă la eveniment.

>

„Vrem ca francezii să fie mândri. Şi vrem să proiectăm o imagine deschisă în întreaga lume, o imagine de îndrăzneală şi de universalism, şi să transmitem un mesaj de pace şi de armonie prin intermediul Jocurilor Olimpice”, a mai spus aceasta.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.