Liga 1

Gazeta a dat peste italienii veniți din Verona să celebreze titlul cu FCSB: „Știm istoria măreață și povestea cu Barcelona” » Ce au putut spune despre Mutu și „Maradona din Carpați”

+41 Foto
Doi italieni veniți special din Verona au urmărit de la București meciul în care FCSB a devenit campioană

Articol de Remus Dinu, Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  Sunday, 28 April 2024

Doi italieni veniți special din Verona pentru a urmări meciul în care FCSB devine campioană și-au spus impresia despre fotbalul românesc la microfonul GSP. „Groundhopperii” și-au adus aminte de Mutu, odinioară la Hellas, de „Maradona din Carpați”, referindu-se la clubul pentru care au călătorit în România ca la echipa care a învins Barcelona în 1986, „cu o istorie măreață”.

Haihui prin Europa pentru a urmări meciuri de fotbal din toate colțurile continetului, doi microbiști italieni și-au dat seama că au week-end-ul liber și au dat o „fugă” în România, la meciul în care FCSB și-a adjudecat titlul de campioană.

Îmbrăcați în însemnele clubului, ei au povestit ce i-a împins să facă această călătorie și ce știu despre cea mai iubită echipă de fotbal din România.

Doi italieni au călătorit la București pentru a o vedea pe FCSB campioană: „Știm că echipa are o istorie măreață, știm povestea frumoasă cu Barcelona”

>

„Suntem din Verona, din nordul Italiei. Știam de importanța acestui meci, o partidă decisivă pentru câștigarea campionatului. Am călătorit destul de mult pentru a veni aici să sărbătorim împreună. Eram liberi în week-end și știam că este un meci important, care decide campioana.

Știm că echipa are o istorie măreață, știm de frumoasa poveste cu victoria contra Barcelonei la penalty-uri, cu portarul devenit erou. Știm ce istorie mare are această echipă și suntem bucuroși să ne aflăm aici pentru a celebra alături de echipă.

Sincer, nu știm niciun jucător actual, ne pare rău (n.r. se amuză în tandem). Dar știm istoria echipei, deoarece asta contează la un club. Știm cine e «Maradona din Carpați» (n.r. Hagi), cunoaștem foarte multe despre el, este cunoscut și în Italia. Mutu? Îl iubim, a jucat la Verona, la Inter, avem multe amintiri plăcute cu el”, au declarat cei doi.

Groundhopping-ul, ca mod de viață

Fenomenul „groundhop” este în creştere în ultimii ani, tot mai mulţi microbişti călătorind pentru a viziona meciuri şi stadioane din ţări străine și pentru a experimenta culturi fotbalistice care de care mai variate. AICI, experimentul realizat de reporterii Gazetei în urmă cu mai mulți ani: „Pogo” cu fanii, rachiu la Gura Râului și tribune de lemn » Imagini și povești unice: GSP a stat trei zile cu cei 40 de străini veniți într-un tur al celor mai pitorești stadioane din Ardeal.

FCSB, campioana României. Imagini spectaculoase cu bucuria roș-albaștrilor, surprinse de echipa Gazetei Sporturilor

+41 Foto
FCSB, campioana României. Imaginile bucuriei // FOTO: Cristi Preda/ GSP

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.