Liga 1

Cum a fost tratată o fază identică cu a lui Hațegan, în „sferturile” Ligii Campionilor » De ce expertul CBS Sport n-ar fi dictat penalty în Rapid - Universitatea Craiova

+10 Foto
Ovidiu Hațegan a avut prezența de spirit de a evita un penalty în minutul 32 al meciului Rapid - Universitatea Craiova, la scorul de 0-1. O fază identică s-a petrecut în Liga Campionilor, la duelul Arsenal - Bayern Munchen.

Articol de Adrian Jitea  —  marţi, 30 aprilie 2024

Ovidiu Hațegan a avut prezența de spirit de a evita un penalty în minutul 32 al meciului Rapid - Universitatea Craiova, la scorul de 0-1. O fază identică s-a petrecut în Liga Campionilor, la duelul Arsenal - Bayern Munchen.

Rapid s-a aruncat în atac imediat după golul marcat de Universitatea Craiova. În minutul 32, Papeau a rămas cu noroc în posesia mingii și a găsit o pasă filtrantă pentru Funsho.

FOTO. Fază controversată în Rapid - Universitatea Craiova: cum a judecat-o Hațegan

Extrema giuleștenilor se afla în poziție de ofsaid, semnalizată de asistentul Mircea Grigoriu. Cum portarul Popescu a prins mingea, Ovidiu Hațegan n-a fluierat. A lăsat avantaj, a făcut un „OK” în direcția tușierului și un semn că jocul poate continua.

Raul Silva, apărătorul Universității, a avut un moment de rătăcire. A crezut că jocul e oprit și a pus mâna pe balon, în interiorul propriului careu. Hațegan a reacționat prompt și a dres situația. A fluierat ofsaidul anterior și a decis reluarea partidei cu o lovitură liberă indirectă.

Ca în Arsenal - Bayern

O fază asemănătoare a avut loc în Arsenal - Bayern Munchen, scor 2-2, turul sferturilor de finală din Liga Campionilor.

În minutul 67 al disputei de pe Emirates, Raya a repus mingea din colțul careului de 6 metri. Gabriel n-a fost pe fază. A oprit balonul cu mâna în interiorul suprafeței de pedeapsă.

Nemții au contestat vehement decizia, dar „centralul” Glenn Nyberg n-a reacționat. Oficialul suedez le-a explicat că nu poate dicta penalty pentru o „greșeală copilărească”.

Christina Unkel, experta în arbitraj de la CBS Sport, a susținut decizia arbitrului.

  • Christina Unkel este un fost arbitru de top din Statele Unite ale Americii, cu licență FIFA.

Dacă te plângi de această fază și consideri că e penalty, atunci urăști fotbalul. În astfel de situații trebuie să apelăm la bunul simț și la Articolul 18. Nu a fost creat niciun avantaj. A fost doar o greșeală nevinovată. Nu exista vreun motiv ca fundașul să ia mingea în mână, în afara faptului că n-a auzit fluierul inițial
- Christina Unkel, la CBS Sport

Articolul 18” din Legile Jocului nu există. În lumea arbitrilor este o referință la capitolul introductiv: „Arbitrii trebuie să folosească bunul simț și să aplice regulamentul în spiritul jocului”.

VIDEO. Cum a părăsit Dan Șucu stadionul din Giulești, după Rapid - Universitatea Craiova

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.