Volei

Istorie în sportul românesc » A câștigat campionatul din postura de nou-promovată

Corona Brașov este noua campioană a României la volei masculin, foto: facebook Corona Brașov

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 30 aprilie 2024

Corona Brașov a realizat o performanță uluitoare în voleiul românesc. A câștigat campionatul masculin din postura de nou-promovată.

Luni seara, CSM Corona Brașov a câștigat primul titlu din istorie după ce a învins-o chiar pe campioana en-titre, Arcada Galați, scor 3-1 (24-26, 25-21, 25-21, 25-19), pe teren propriu, în meciul 4 al finalei.

Corona Brașov a câștigat titlul la volei masculin în primul sezon după promovare

Brașovenii s-au impus cu 3-1 la general și au realizat o performanță incredibilă în sportul românesc. Este pentru prima dată în istoria voleiului autohton când o nou-promovată câștigă titlul, chiar în primul an. Mai mult decât atât, Laurențiu Lică, antrenorul echipei, este chiar debutant.

În primul meci al finalei, Corona s-a impus cu 3-2. Ulterior, gălățenii s-au impus în cel de-al doilea meci cu 3-0. Corona și-a câștigat ulterior ambele meciuri de pe teren propriu, 3-0 (duminică) și 3-1 (luni).

Arcada Galați câștigase 5 titluri consecutive înainte ca brașovenii să întrerupă această serie.

Despre asta a fost vorba tot sezonul. La fiecare antrenament, la fiecare ședință video, la fiecare ședință tehnică, la fiecare meci, la fiecare serviciu și la fiecare atac al adversarilor. Jucătorii noștri s-au încăpățânat și au mai încercat: o recuperare imposibilă, un blocaj pornit fără nicio șansă, un serviciu la limita greșelii. Totul a fost încăpățânare.

În seara meciului 4 al Finalei Campionatului Național, această echipă și-a primit, în sfârșit, și publicul pe care îl merita. Un public care nu s-a oprit nicio clipă din scandări, chiar dacă meciul n-a început deloc bine pentru ai noștri. Un public care nu s-a oprit nicio clipă din încurajări, chiar dacă jucătorii noștri au și greșit. Un public încăpățânat, care nu a renunțat nicio clipă să fie lângă Corona Brașov, în ciuda tuturor pariurilor.

Corona Brașov a bătut cea mai bună echipă de volei masculin din România ultimilor 5 ani.

- mesajul postat de Corona Brașov, prin intermediul rețelelor de socializare

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.