Tudorel Stoica, fostul căpitan al Stelei din partea secundă a anilor '80, a mărturisit că ar regreta retrogradarea rivalei sale de-o viață, Dinamo București, exprimându-și propria opinie vizavi de erorile „câinilor” în acest campionat.
FCSB a luat campionatul, urmează să celebreze titlul în etapa de pe 11 mai, acasă, cu CFR Cluj. Dinamo joacă în ultimele două etape pentru supraviețuire, deplasare cu U Cluj, pe teren propriu cu UTA, echipa antrenată de Zeljko Kopic fiind acum pe loc retrogradabil.
Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul mare mijlocaș al Stelei, Tudorel Stoica, 69 de ani, a avut un discurs tăios la adresa campionatului câștigat de echipa lui Gigi Becali. În schimb, fostul căpitan al viteziștilor deplânge situația în care Dinamo.
Tudorel Stoica despre erorile lui Dinamo: „Un antrenor român era mai nimerit. Jucătorii care vin din afară sunt puțini de valoare"
Tudorel Stoica
„Chiar îmi pare rău pentru Dinamo. Rămâne un nume important pentru fotbalul românesc, ca și Steaua, ca și alte echipe din țară. Nu este o formație fără identitate, cum sunt unele.
Ceea ce se întâmplă de mai multă vreme la Dinamo este rezultatul faptului că se bagă mulți nepricepuți la fotbal. Marile greșeli de la Dinamo: a adus un antrenor care n-are nicio treabă cu fotbalul românesc și a transferat jucători străini fără valoare, pe salarii mari.
Un antrenor român era mai nimerit, ar fi știut cum trebuie abordate niște meciuri, ar fi putut mobiliza altfel echipa. Jucătorii care vin din afară sunt foarte puțini de valoare. S-a stricat campionatul din această cauză! Sunt mulți ce nu pot ridica valoarea echipelor și campionatului.
Greu se mai poate salva ceva la Dinamo. Dacă ar ajunge la baraj, are șanse mari să continue în Liga 1. Dar și mai rușinos este că poate retrograda direct", a declarat Stoica, fostul lider al Stelei anilor '80.
14trofee a cucerit Tudorel Stoica alături de Steaua, CCE, Supercupa Europei, 7 campionate și 5 Cupe ale României
16jucători străini sunt în prezent sub contract cu Dinamo: slovenul Golubovic, moldovenii Railean și Neagu, croații Pavicic și Ilic, nord-macedoneanul Velkovski, Edgar Ie (Guineea Bissau), togolezul Homawoo, malgașul Abdallah, brazilianul Moura, portughezul Gregorio, kosovarul Selmani, francezii Gnahore și Bena, spaniolul Iglesias și bulgarul Milanov
{{text}}