Europa League

Leverkusen, la un pas de finala Europa League » Victorie clară cu Roma + două goluri și în Marseille - Atalanta

FOTO Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 02 May 2024

AS Roma - Bayer Leverkusen 0-2 și Marseille - Atalanta 1-1 sunt rezultatele din prima manșă a semifinalelor Europa League.

  • Meciurile retur se dispută pe 9 mai, de la ora 22:00

Leverkusen, la un pas de finala Europa League

Deja campioană în Bundesliga, Leverkusen mai are 3 obiective în acest finald e sezon. Să câștige Europa League, Cupa Germaniei și să termine sezonul fără înfrângere. Dacă în Cupă e deja în finală, în Europa League e la un pas de ultimul act. Trupa lui Xabi Alonso i-a predat o lecție lui AS Roma și a ajuns la 47 de partide consecutive fără înfrângere, neînvinsă în acest sezon.

Frimpong a avut prima ocazie, dar șutul lui a trecut foarte puțin pe lângă poartă. Wirtz nu a iertat din careu, după un cadou primit de la fundașii adverși, și l-a învins pe Svilar cu un șut la colțul lung. Levekusen a pus capac meciului prin Andrich, care a marcat un gol fabulos.

A trimis la colțul lung, aproape de vinclu, de la 25 de metri. Svilar a rămas țintuit pe centru porții, fără să aibă vreo șansă să mai intervină. Roma s-a aruncat în atac pe final, însă nu a reușit să desfacă apărarea pusă la punct de Xabi Alonso și merge în Germania sperând la un miracol.

Suporterii romani și-au arătat dragostea pentru echipa lor în ultimul minut, când au cântat imnul din toată inima, în ciuda scorului de pe tabelă.

Marseille - Atalanta, nedecis. Finalista se stabilește în Italia

Scamacca, atacantul care a răpus-o pe Liverpool în sferturi, a deschis repede scorul cu Marseille. Pe un Velodrome ca un vulcan, italianul a marcat în minutul 11, cu un șut tare la colțul lung după o preluare din întoarcere. Avantajul italienilor nu a durat mult, pentru că Mbemba a egalat doar 9 minute mai târziu.

Fundașul central s-a dus în ataca la un corner, dar nu a marcat cu capul din careu, cum se întâmplă în mod normal. Marseille a jucat scurt, balonul l-a găsit pe Mbemba în marginea careului, iar acesta a trimis un șut superb la colțul lung, care a mușcat bara și a intrat în plasă.

Francezii au avut și o bară, în repriză a doua, când Ounahi a trimis o „rachetă” în transversală. S-a terminat 1-1 și totul se decide în Italia.

FINAL. AS Roma - Bayer Leverkusen 0-2

AS Roma - Bayer Leverkusen, formații de start

Roma: Svilar - Karsdorp, Mancini, Smalling, Spinazzola - Paredes, Cristante, Pellegrini - El Sharaawy, Lukaku, Dybala
Antrenor: Daniele de Rossi

Bayer Leverkusen: Kovar - Stanisic, Tah, Tapsoda - Frimpong, Andrich, Xhaka, Hincapie - Wirtz, Adli, Grimaldo
Antrenor: Xabi Alonso

Arbitru: François Letexier (FRA)

FINAL. Marseille - Atalanta 1-1

Marseille - Atalanta, echipe de start

Marseille: Lopez - Clauss, Mbemba, Balerdi, Murillo - Harit, Veretout, Kondogbia - Sarr, Aubameyang, Luis Henrique
Antrenor: Jean-Louis Gasset

Atalanta: Musso - Scalvini, Djimsiti, Kolasinac - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Scamacca
Antrenor: Gian Piero Gasperini

Arbitru: Daniel Siebert (Germania)

VIDEO. 10 cifre inedite pentru cele trei meciuri din play-off-ul Superligii! Detalii despre FCSB, Rapid și Universitatea Craiova

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.