Tenis

Jaqueline Cristian s-a înclinat în fața lui Coco Gauff la Roma după ce i-a luat un set la zero

Jaqueline Cristian în acțiune la Roma FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 11 mai 2024

Jaqueline Cristian (25 de ani, 68 WTA) a fost învinsă în turul al treilea la Roma de Coco Gauff (20 de ani, 3 WTA) cu 6-1, 0-6, 6-3.

Jaqueline Cristian a debutat în acest an pe tabloul principal de la Roma și a ajuns până în turul al treilea după câteva peripeții. A intrat pe grila principală, din postura de lucky loser, direct în turul al doilea, după ce Barbora Krejcikova, care avea bye, s-a retras. A câștigat un meci și sâmbătă seara a întâlnit-o pe Coco Gauff, a treia favorită a turneului.

În unele meciuri, scorul de pe tabelă nu spune întreaga poveste a luptei de pe teren. Primul set a fost câștigat de Coco Gauff cu 6-1, dar Jaqueline a avut șansele sale.

Chiar de la primul game, românca și-a procurat două mingi de break. Nu le-a fructificat, încercând să-și calibreze jocul în fața unei adversare de top. Game-urile au fost disputate, dar americanca a reușit să se distanțeze și să aibă trei mingi de set pe serviciul româncei la 5-0.

Jaqueline a luptat pentru a nu-și trece în cont al optulea set pierdut la zero din carieră. A salvat acele mingi și a câștigat game-ul. După 45 de minute, Coco s-a impus cu 6-1, adunând 11 lovituri direct câștigătoarea și 13 greșeli neforțate. De partea cealaltă a fileului, românca a reușit doar 5 lovituri direct câștigătoare și a comis 14 greșeli neforțate.

Jaqueline Cristian, aproape perfectă în setul al doilea

În timpul primului set, Javier Marti, antrenorul lui Jaqueline, i-a tot strigat să îi trimită lui Gauff toate mingile pe forehand pentru că reverul americancei este mereu extrem de periculos.

În partea a doua, românca a pus în practică sfaturile spaniolului și game-urile s-au adunat în dreptul său. În 32 de minute, Cristian a reușit să-i smulgă setul lui Gauff cu 6-0, jucând un tenis agresiv și spectaculos. Doar trei greșeli neforțate a comis românca în partea a doua a pardei.

15 duble greșelia comis Coco Gauff în partida de sâmbătă

Coco Gauff s-a desprins la început

Decisivul a început când era deja noapte la Roma, iar românca și-a prelungit seria cu al șaptelea game. Câștigătoarea de la US Open 2023 s-a scuturat de greșelile setului precedent și a egalat la 1, apoi i-a confiscat la zero serviciul româncei.

Jaqueline, care a jucat și în calificări la Roma, și-a pierdut luciditatea și energia. Chiar dacă nu a mai cedat pe propriul serviciu până la final, ea nu a mai putut să pună la fel de multă agresivitate în joc, iar Gauff s-a impus după două ore și patru minute de joc cu 6-1, 0-6, 6-3. A fost a cincea înfrângerea a româncei în fața unei jucătoare de Top 10 din tot atâtea meciuri jucate împotriva unor astfel de adversare.

18-29 a fost raportuldintre lovituri direct câștigătoare și greșeli neforțate pentru Jaqueline Cristian, în timp ce adversara sa a avut un raport de 22-41

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.