Liga 1

FC Voluntari - U Cluj 0-1 » Ilfovenii au jucat modest și au retrogradat direct

Articol de Marius Mărgărit, Sergiu Alexandru  —  duminică, 12 mai 2024

Promovată în 2015, la 5 ani de la înființare, FC Voluntari a retrogradat direct. A fost învinsă de U Cluj, 0-1. Un rezultat de egalitate o ducea la baraj, în locul celor de la FCU Craiova, dar trupa lui Florin Pîrvu nu a putut marca.

  • Dinamo s-a salvat de la retrogradarea directă. A câștigat partida cu UTA, 2-0, și a beneficiat de jocul rezultatelor. „Câinii” merg la barajul pentr menținere/retrogradare, adversara urmând a fi Csikszereda.
  • În urma rezultatelor din această seară, Poli Iași s-a salvat de la retrogradare, Dinamo și FC Botoșani s-au clasat pe locurile de baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2.„Dublele” barajului pentru menținerea / promovarea în Superligă sunt
  • Dinamo - Csikszereda
  • FC Botoșani - CS Mioveni
  • Luni, 13 mai, ora 11:00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii disputării meciurilor de baraj. Partidele tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Partidele retur, o săptămână mai târziu.
  • Aflată cu cuțitul la os, Dinamo a avut o primă repriză de vis cu UTA. Profitând și de faptul că echipa lui Mircea Rednic a jucat fără chef, iar portarul Danylo Kucher a gafat de două ori.

Fără emoții în ultima etapă, Ioan Ovidiu Sabău nu și-a menajat jucătorii în partida cu FC Voluntari, iar victoria ardelenilor i-a trimis pe ilfoveni în Liga 2.

FC Voluntari trimisă în „B” de U Cluj

Ilfovenii au avut o prestație modestă și nu a putut să obțină un rezultat favorabil, astfel că a retrogradat. Prima repriză a fost una anostă, în care FC Voluntari nu a avut forța să pună probleme, iar U Cluj nu a forțat.

Golul a venit parcă întâmplător, dar pe fondul unui joc de posesie al gazdelor. În minutul 17, gazdele au beneficiat de un penalty, iar Dan Nistor, fost mijlocaș la Dinamo, a marcat fără emoții. Finalul de repriză a mai adus o ocazie a lui Vali Gheorghe (34).

După pauză, știind că este eliminată, FC Voluntari a încercat să revină pe tabelă. Nemec a avut două ocazii, în minutele 61 și 76, dar nu a putut modifica tabela. S-a terminat 1-0 pentru U Cluj, iar ilfovenii merg în „B”.

Notele GSP după FC Voluntari – U Cluj

FC Voluntari: Fernandez 4 – Ricardihno 4 (57 Merloi 5), Marticardi 5 , Armaș 5 – Boboc 5 (88 Florea – fără notă), Rață 5, Crepulja 6, Cascini 5 (57 Dumiter 5), Aliji 4 (57 Carnat 5) – Popescu 5 (67 Lambrinoc 5), Nemec 5
Antrenor: Florin Pîrvu 4

U Cluj: Gertmonas 6 – Oancea 6, Masoero 7, Thalisson 6, Chipciu 5 – Silaghi 5 (85 Chinteș – fără notă), Simion 5, Bic 6 (85 Doukoure– fără notă), V. Gheorghe 6 (85 Roger – fără notă) – Roguljic 6 (85 Mitrea – fără notă), Nistor 7 (85 Anselmo – fără notă)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 6

FINAL » FC Voluntari - U Cluj 0-1

FC Voluntari - U Cluj, echipe de start:

FC Voluntari: Fernandez - Ricardinho, Matricardi, Armaș - Boboc, Cascini, Crepulja, Rață, Aliji - Popescu, Nemec
Rezerve: Vâlceanu, Florea, Carnat, Ciobanu, Voican, Merloi, Dumtier, Răduț, Droppa, Paz, Lambrinoc, Turda
Antrenor: Florin Pîrvu

U Cluj: Gertmonas - Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic, V. Gheorghe - D. Nistor - Roguljic
Rezerve: Gorcea, Chinteș, Mitre, Techereș, Roger, Grobry, Pănoiu, Ilie, Anselmo
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti). A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti). Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

VIDEO. Alberto Boțoghină și Raul Rusescu prefațează etapa la GSP LIVE

UPDATE 20:30 » Nea Gică, show la meci

Nea Gică, celebrul lider de galerie de la FC Voluntari, a ajuns la stadion și a făcut show.

„Hristos a înviat! Doamne ajută! Doamne ajută să piardă Dinamo și să batem noi! Voluntari, Voluntari, Voluntari!”, a scandat nea Gică atunci când a ajuns la stadion.

„Va fi 2-0 pentru FC Voluntari. Cine dă gol? Rață, că l-am rugat în mod special și «Mierloi» al meu. A zis «Nea Gică, fac un meci mare pentru matale».

UPDATE 20:15 » Primele imagini de la stadion

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.