Ciclism

O junioare din Slovenia face senzație la Campionatele Europene de Mountain Bike

+35 Foto
ZIUA 4 a Campionatelor Europene de Mountain Bike (MTB) FOTO Tibi Hila & Traian Olinici

Articol de David Marinescu  —  Sunday, 12 May 2024

Junioarele, juniorii și băieții de la Under 23 au „zburat” pe curbele traseului de la Cheile Grădișetei, au sărit peste bușteni și au coborât neînfricați peste porțiunile presărate cu pietre.

Surpriza zilei a venit de la Maruša Tereza Šerkezi care, după ce joi a câștigat titlul european la Short Track (XCC), a devenit campioană europeană și la XCO.

Ciclista slovenă care încă nu a împlinit 17 ani, a câștigat la o distanță super-confortabilă de 1 minut și 32 de secunde în fața elvețiencei Lara Liehner și promite deja o carieră strălucită.

La juniori masculin s-a dus cea mai înverșunată luptă, pentru că a fost categoria cu cea mai numeroasă participare – 78 de concurenți, iar proba de Under 23 masculin a făcut deliciul publicului, după ce francezul Luca Martin a pierdut poziția a doua din cauza unei probleme la bicicletă, dar a reușit totuși să recupereze și a terminat pe podium.

Duminică are loc ultima zi a Campionatelor Europene de MTB, când au loc și cele mai așteptate momente: întrecerea dintre multipla campioană mondială la mai multe discipline Pauline Prevot (Franța) și carismatica sa competitoare din Olanda, Puck Pieterse și, binînțeles, încercarea lui Vlad Dascălu de a păstra titlul de campion euuropean câștigat anul trecut.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.