Liga 1

Șucu e aproape să bată palma cu noul antrenor! Ar putea fi prezent la Rapid - FCSB

Dan și Diana Șucu/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday, 13 May 2024

Singura echipă fără victorie în partea a doua a campionatului, cu numai un punct acumulat în 9 runde din play-off, Rapid este foarte aproape să ajungă la un acord cu noul antrenor, nord-irlandezul Neil Lennon (52 ani).

Tratativele cu managerul nord-irlandez, care are în palmares 5 titluri, 4 Cupe ale Scoției și o Cupă a Ligii, cu Celtic, o promovare cu Hibernian și o Cupă a Ciprului, cu Omonia Nicosia, sunt foarte avansate.

Și nu este exclus ca Lennon să ajungă curând în România. Surse apropiate clubului giuleștean susțin că este foarte posibil ca tehnicianul să asiste din tribune la ultimul meci din sezon al viitorilor săi elevi.

Neil Lennon, în tribune la Rapid - FCSB?

Cel cu FCSB, care va avea loc duminică seară pe Giulești. Unul care nu mai contează decât pentru palmares și orgolii, roș-albaștrii adjudecându-și titlul, iar vișiniii urmând să termine campionatul doar pe locul 6, după ce începuseră play-off-ul pe locul 2, la numai 4 puncte de rivali.

Pentru Dan Șucu ar fi un efort financiar considerabil să-l aducă pe Lennon. Acesta ar urma să vină cu un secund și cu un preparator fizic și probabil și cu un antrenor de portari. Iar pretențiile pentru el și stafful său s-ar ridica la aproximativ 700.000-800.000 de euro pe sezon.

Dacă părțile vor ajunge la un acord, tehnicianul nord-irlandez ar urma să semneze pentru doi ani, cu opțiune pentru încă unul, iar obiectivul va fi, evident, câștigarea titlului.

Încă nu este sigur că dacă va veni, Neil Lennon va fi de acord să-l păstreze în staff, ca antrenor cu portarii, și pe Bogdan Lobonț, cel care a asigurat interimatul pentru ultimele 6 etape după îndepărtarea lui Cristiano Bergodi.

Neil Lennon, la o partidă a celor de la Celtic. Sursă FOTO: Imago

Duminică, Dan Șucu a fost la Salonic, unde a asistat, alături de George Copos și de Mircea Lucescu, la meciul câștigat de PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, cu Olympiakos, 2-0. Un semn că acționarul majoritar al Rapidului nu a renunțat încă la încercarea de a-l convinge pe Il Luce să vină la echipa sa.

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.