Liga 1

Dacă s-ar respecta scenariul ultimelor 3 sezoane, Dinamo ar fi OUT din Superligă!

+24 Foto
Dinamo va disputa cel de-al treilea baraj consecutiv / Sursă foto: Facebook Dinamo București

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 14 mai 2024

Salvată in-extremis de la retrogradare, Dinamo își îndreaptă atenția spre „dubla” cu Csikszereda, locul 6 din Liga 2, unicul obstacol care-i desparte pe „câini” de menținerea în Superligă. Un detaliu îi pune în gardă pe dinamoviști: sunt trei sezoane la rând de când măcar una dintre divizionarele secunde care dispută „barajul” reușește să producă surpriza în fața echipelor din prima ligă.

  • Dinamo - Csikszereda a fost programat pe 20 mai, de la ora 20:00. Returul de la Miercurea Ciuc are loc o săptămână mai târziu, pe 27 mai. FC Botoșani - CS Mioveni se joacă pe 17 mai, de la ora 20:00. Returul are loc pe 24 mai.

Condamnată la pierzanie de majoritatea oamenilor de fotbal, Dinamo a fost „rechinul” oportunist al ultimei etape de play-out.

Roș-albii au beneficiat de o „plimbare în parc” în fața creației lui Mircea Rednic, UTA, iar destinul i-a surâs lui Dinamo: pe celelalte stadioane, s-au întrunit condițiile necesare pentru ca bucureștenii să evite retrogradarea directă.

Dinamo e mare favorită cu Csikszereda. Dar statistica o pune în gardă

Pe 20 și 27 mai, cu un retur ce se anunță extrem de ostil și imprevizibil, la Miercurea Ciuc, Dinamo mai are de trecut două examene pentru a primi biletele de Superligă și din sezonul următor.

Dacă bookmakerii nici nu concep alt deznodământ decât cel cu roș-albii victorioși, cota la victorie pentru turul de la București pendulând între 1,35 și 1,40, pe Dinamo ar trebui s-o impulsioneze puțin ceea ce s-a întâmplat în precendentele trei sezoane. Mai ales că echipa lor a luat parte la scrierea istoriei.

Concret, în ultimele trei sezoane, nu toate formațiile din Superligă au avut sorți de izbândă la barajele de menținere/retorgradare. Iar Dinamo e trecută prin foc, mai ales că a mai disputat două „baraje”, de fiecare dată din ipostaze diferite.

Mioveni, prima echipă care a rupt „blestemul”. Dinamo, protagonistă în două rânduri

În sezonul 2020-2021, CS Mioveni, pe atunci o formație din Liga 2, reușea să producă o surpriză majoră și să câștige „barajul” cu Hermannstadt, retrogradându-i pe sibieni în Liga 2.

De la implementarea actualului sistem competițional, în sezonul 2015-2016, nicio echipă din eșalonul secund nu mai reușise această performanță. Până atunci, mai eșuase o dată chiar Mioveniul, plus Chindia, UTA, în două rânduri, U Cluj si Dunărea Călărași.

Un an mai târziu, în 2022, însăși Dinamo a fost în postura de favorită „curentată” de outsideră: U Cluj a eliminat-o și a adus Apocalipsa în Ștefan cel Mare.

În fine, trendul a continuat în următoarea ediție, când Dinamo, de data aceasta outsideră, a măturat pe jos cu FC Argeș, marcându-le alb-violeților 8 goluri în dublă manșă, printre care un 6-1 SF pe Arena Națională.

Rămâne de văzut dacă Csikszereda, în premieră în aceasta ipostază, și Mioveni, o echipă obișnuită să danseze pe linia subțire a barajelor, vor reuși să poarte „tradiția” mai departe.

VIDEO Căpitanul „câinilor roșii”, Răzvan Patriche, bucuros după victoria în fața arădenilor: „A ieșit soarele și pe strada noastră. Au fost șanse mici, dar am crezut în ele”

>

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.