Universitatea Craiova l-a folosit în ultimele două partide din play-off pe Ștefan Bană, un mijlocaș de 19 ani care a a atras atenția în repriza a doua a partidei cu Farul, 3-3. Gâlcă i-a acordat aproape o jumătate de oră, iar puștiul a surprins prin dezinvoltura și curajul afișate în teren.
În minutul 83 al partidei de la Ovidiu, când scorul era 3-1 în favoarea gazdelor, fanii Craiovei au tresărit la „torpila” expediată de Ștefan Bană de la peste 25 de metri, un stâng violent scos de sub vinclu de Buzbuchi. Mijlocașul stânga fusese introdus pe teren în minutul 62, în locul lui Danciu.
Ștefan Bană, noua promisiune a Băniei: „Gena sportivă provine din familie”
Puștiul de picior stâng debutase pe prima scenă etapa trecută, la succesul juveților în derby-ul cu FCSB. Atunci, a intrat pe teren în ultimele 10 minute și a creat o mare șansă de gol în minutul 84, irosită în cele din urmă de Vlădoiu.
Cele 10 minute primite cu FCSB au venit la trei ani distanță după ce își setase țelul suprem: „Cel mai mare vis al meu este să debutez la echipa mare a Științei și să pun umărul la viitoarele performanțe în cele mai tari competiții naționale și internaționale”.
El a mai fost recompensat cu 9 minute și în primul mandat al lui Reghecampf, când intra în locul lui Andrei Ivan într-un meci de Cupă cu ACSO Filiași.
Numele lui Ștefan Bană a mai fost rostit sezonul acesta la meciurile pe care CSU le-a disputat în compania lui Partizan Belgrad în Youth League.
Originar din Băilești, un orășel de 17.000 de locuitori din Dolj, Ștefan Bană a ajuns în curtea clubului cu mulți ani în urmă, în 2015. Fotbalistul povestea, pentru site-ul oficial al clubului, cum au decurs primii săi pași în fotbal și ce ce sacrfificii a fost nevoit să facă pentru a-și continua cariera la Craiova:
„Drumul meu în lumea fotbalului a început la vârsta de 8 ani în sala sportivă «Ada Nechita» din Băilești. Acolo am făcut primul antrenament și data nu o voi uita niciodată: 12 ianuarie 2013. Primul om care mi-a fost antrenor și mentor totodată a fost domnul Anghel Fluturescu.
Gena sportivă provine din familie, fiindcă tatăl meu a fost fotbalist la un nivel destul de ridicat aș putea spune, Divizia B.
În 2013, am fost legitimat la Academia de Fotbal «Gică Popescu», pentru care am activat un sezon, fiind pregătit în totalitate de domnul Gică Barbu. În următorul an am reușit să mă transfer la Universitatea Craiova, însă, nefiind eligibilă la acel moment grupa de 2004, am fost împrumutat la CSJ Craiova pentru care am evoluat un sezon”.
Ștefan Bană făcea naveta la Craiova: „Tot chinul a luat sfârșit în 2015”
Ștefan Bană mai povestea că, o bună perioadă de timp, a fost nevoit să facă naveta pentru a ajunge la antrenamente:
„Am fost nevoit să fac naveta Afumați (n.r. comuna din Dolj) - Craiova o perioadă mare de timp, venind în Bănie de 3 ori pe săptămână la antrenamente: lunea, miercurea și vinerea. Tot acest chin a luat sfârșit în 2015 când, întors la Știința, mi s-a oferit cazare în Craiova. Practic, din acel moment am avut parte de toate condițiile pentru a face performanță și voi fi mereu recunoscător clubului pentru asta.
Primul antrenor cu care am lucrat la Universitatea a fost domnul Bogdan Vrăjitoarea, după care am fost pregătit de domnul Alex Stoica. Alături de dumnealui și de colegii mei din grupa respectivă am obținut poziția secundă în Liga Elitelor (anul 2019) și locul al treilea în acest an al Ligii Elitelor U-17”, a povestit Bană, pentru ucv1948.ro.
Am făcut o partidă bună. Este al doilea meci și mă bucur că am intrat bine. Sper să am un viitor frumos și și o să țin tot așa. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun și să fim pe primele locuri. Mister mi-a spus să intru dezinvolt și să nu-mi fie teamă dacă greșesc.
Ștefan Bană, după Farul - Universitatea 3-3, la DigiSport
{{text}}