Campionate

Ianis Hagi, cel mai bun contra Realului: „O rază de lumină într-o noapte întunecată. Singurul care a strălucit!”

Ianis Hagi (25 de ani) a fost titular pentru Alaves în meciul cu Real Madrid, din etapa #36 din La Liga. Internaționalul român a încercat un gol fabulos, de la 60 de metri/ foto: Instagram

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 15 May 2024

Ziarele spaniole l-au desemnat pe Ianis Hagi, 25 de ani, drept cel mai bun jucător al lui Alaves în meciul pierdut pe „Bernabeu” în fața noii campioane a Spaniei, Real Madrid (0-5).

Ianis Hagi a revenit în primul unsprezece al lui Alaves după 5 luni, marți, la 0-5 cu Real Madrid pe Santiago Bernabeu. În ciuda eșecului drastic suferit de echipa sa, internaționalul român a făcut un meci bun, fiind singurul care i-a dat emoții portarului Thibaut Courtois.

Mai întâi cu un șut din apropierea liniei de centru, apoi obligându-l la două parade cu șuturi puternice (37, 57), plasate. Ianis a fost înlocuit în minutul 70, însă ziarele spaniole l-au desemnat cel mai bun jucător al oaspeților.

Notele primite de Ianis Hagi în presa spaniolă

Marca i-a dat două stele (satisfăcător), iar cotidianul local Noticias de Alava l-a notat cu 6: „Cel mai bun, de departe. A fost foarte implicat și a avut câteva momente de mare calitate. El a fost cel care l-a pus cel mai mult la treabă pe Courtois”.

Același Noticias de Alava a subliniat că Hagi jr a fost „o rază de lumină în noaptea întunecată de pe Bernabeu. Românul, titularizat după 5 luni, a fost singurul care a dat semne de răzvrătire în colosseumul alb”.

VIDEO. Rezumatul meciului Real Madrid - Alaves (5-0)

Noticias de Alava scrie că banca de rezerve devenise „locul obișnuit” pentru Ianis Hagi: „Era ancorat de el”

Jurnaliștii iberici au amintit că el nu mai prinsese primul unsprezece de 157 de zile, de la un 0-1 cu Las Palmas, disputat pe 9 decembrie: „În următoarele 19 etape avea să înceapă pe bancă. Locul său obișnuit în acest sezon. Ancorat de el de multe ori pe parcursul stagiunii”.

Noticias de Alava a remarcat că în cele 7 partide în care a fost titular, internaționalul român „n-a terminat niciodată pe teren. Nici la Madrid”. Dar, spre deosebire de alte meciuri, pe Santiago Bernabeu a fost la înălțime:

„Într -un an dificil pentru el , în care a trăit inițial blestemul unui penalty ratat ce a afectat echipa la începutul sezonului, a reușit să se revanșeze parțial împotriva gigantului alb. I-a lipsit doar un gol pentru a încununa o evoluție remarcabilă”.

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre următoarea destinație a lui Ianis Hagi: „Sunt convins că oriunde va alege să meargă începând din această vară, se va impune”

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.