Tenis

Horia Tecău se gândește la Jocurile Olimpice: „Cu Simona Halep avem șanse la podium”

Horia Tecău, căpitanul echipei Românie de Billie Jean King Cup, a vorbit despre șansele Simonei Halep de a prinde un loc la Jocurile Olimpice din vară, de la Paris.

Articol de Andrei Petrescu, Adrian Duţă, Andrei Furnigă (video)  —  Wednesday, 15 May 2024

Horia Tecău, căpitanul echipei României de Billie Jean King Cup, a vorbit despre șansele Simonei Halep de a prinde un loc la Jocurile Olimpice din vară, de la Paris.

Simona Halep ar trebui să fie în top 400 WTA pentru a putea juca pentru România. Ea e în prezent pe 1149 WTA și are nevoie de rezultate pentru a urca.

Tecău a vorbit despre Simona Halep la Opera Națională, acolo unde a fost organizat un eveniment pentru ziua lui Dinamo, care a sărbătorit 76 de ani de existență pe 14 mai.

VIDEO. Horia Tecău: „Cu Simona Halep am spera la podium”

„Simona are nevoie de un rezultat bun, de la sferturi în sus, pentru a urca în primele 400 de jucătoare. Dar cred că poate face asta. Nu știu în ce formă este, dar cred că poate. Încă nu s-a luat decizia la WTA privind clasamentul ei. Îmi doresc să fie alături de noi, dar cred că decizia nu se va lua până în Jocurile Olimpice.

Ar însemna mult pentru noi, un plus de moral pentru întreaga delegație. Ar fi o speranță la podium. Ușa este deschisă în echipa de Fed Cup. Cine vrea să fie acolo, noi suntem deschiși. Dar să ținem cont că această calificare a fost obținută de Jaqueline Cristian și Ana Bogdan”, a declarat Horia Tecău.

El a vorbit și despre faptul că Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros: „E politica turneului, a francezilor. Ei mereu au susținut jucătoarele naționale. E decizia lor. Au și acel schimb cu Australia și America”.

Dinamo înseamnă istorie, tradiție, atitudine. Clubul Dinamo e despre atitudine. De când am venit la club, din 2008, când am început drumul la dublu, am primit susținere și atenție. A contat că am primit o casă. E o atitudine care a fost învățată, acum doar o dau mai departe.

- Horia Tecău, despre Dinamo

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.