Tenis

Ce scrie L'Equipe despre retragerea Simonei Halep de la Paris: „Iată încă o dovadă!”

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 15 mai 2024

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) a abandonat în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA) de la Trophée Clarins din cauza durerilor la genunchiul stâng. L'Equipe, cel mai important cotidian francez, a reacționat după acest eveniment de la Paris.

Revenirea Simonei Halep în circuit este marcată de problemele medicale. Astăzi, Simona nu a putut duce la capăt al doilea ei meci după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj.

În setul 2 al partidei contra americancei McCartney Kessler, după 88 de minute de joc, Simona a anunțat că abandonează. Anterior, în startul setului secund, Simona solicitase un timeout medical, reclamând dureri la genunchiul stâng.

Ce scrie L'Equipe, după ce Simona Halep a abandonat la Paris: „O nouă dovadă că i-a fost greu să revină pe teren”

Cotidianul francez L'Equipe a făcut analiza meciului Simonei Halep cu McCartney Kessler și a explicat faptul că Simona s-a grăbit în momentul în care a ales să revină pe teren, la scurt timp după ce suspendarea pentru dopaj i-a fost redusă.

„După un prim set bun, câștigat în fața lui McCartney Kessler, jucătoare din America, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în primul tur de la Trophée Clarins.

Când am terminat interviul pe care ni l-a acordat la începutul săptămânii și am întrebat-o ce i-am putea dori pentru lunile următoare, Simona Halep a răspuns spontan: „Sănătate!”. La 32 de ani, după aproape doi ani în care nu a jucat din cauza suspendării pentru dopaj, care a fost ridicată pe 5 martie, fostul lider WTA știe că nu mai are mult timp de pierdut, iar o accidentare de lungă durată i-ar putea da mari bătăi de cap.

Ghinion, tocmai cu un abandon a părăsit turneul. Fără staff, în primul set românca demonstrase că nu și-a pierdut nimic din cunoștințele sale anterioare. Cu o stare de spirit bună, a reușit să se impună în primul set. Însă, la începutul celui de-al doilea set, a solicitat un timeout medical, din cauza unor dureri la genunchiul stâng. La 3-2 pentru Kessler, Halep i-a spus arbitrului că nu mai poate continua.

Luni, ne-a spus că nu și-a imaginat că va fi atât de grea revenirea pe teren. Iată însă, dacă mai era nevoie, o nouă dovadă!” a fost analiza făcută de cotidianul francez.

De la revenirea oficială în circuit, Simona Halep s-a tot confruntat cu probleme de natură medicală. Contra Paulei Badosa, pe 19 martie, a acuzat dureri la umărul drept, solicitând un timeout medical în timpul meciului. Nici genunchiul nu i-a dat pace în acea partidă, pe care a reușit totuși să o încheie pe teren.

VIDEO. Simona Halep s-a antrenat cu Alizé Cornet

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.