Liga 1

Portretul fotbalistului care revine în vară la FCSB: „Are multe lipsuri. Acolo trebuie să lucreze în special”

Alexandru Musi, stânga, va reveni la FCSB

Articol de Alexandru Barbu   —  joi, 16 mai 2024

Laszlo Balint, tehnicianul Petrolului, l-a analizat, la GSP Live, pe Alexandru Musi, fotbalist pe care l-a antrenat spre finalul sezonului 2023-2024 # Mijlocașul ofensiv în vârstă de 19 ani va reveni în vară la FCSB, clubul de care aparține.

Împrumutat în ultimul sezon la Petrolul, Musi a lăsat o impresie bună la Ploiești: 39 de meciuri, 5 goluri, 4 pase decisive. Va reveni la FCSB și pentru că e eligibil regulii U21, capitol la care noua campioană nu a excelat în stagiunea curentă.

VIDEO. Laszlo Balint, antrenor Petrolul: „Musi trebuie să-și îmbunătățească nivelul”


Alex Musi nu a jucat la Petrolul pentru că a fost impus de regula U21. El a jucat pe valoare. A demonstrat, a fost un jucător de multe ori decisiv, care și-a adus contribuția la multe dintre rezultatele Petrolului din acest sezon.

E o pierdere mai ales din perspectiva regulii U21, e adevărat, dar avem opțiuni: e Mario Bratu, jucător cu calitate, aștept și de la el mult mai multe, consider că acum e sub potențialul real. Se întoarce și Mihnea Rădulescu, împrumutat la Gloria Buzău.

Din păcate, l-am pierdut pe Iustin Răducan. Un ghinion incredibil, a suferit o accidentare gravă în ultimele zeci de secunde ale jocului cu Iași. Moral suntem alături de el și sunt convins că o să-și revină mai repede decât perioada estimată”, a declarat Balint la GSP Live.

„Musi trebuie să lucreze la faza defensivă, la jocul între linii”


E pregătit Musi de FCSB?Eu zic că poate fi o opțiune foarte bună pentru FCSB. E un jucător cu o calitate foarte bună și are o ambiție fantastică să reușească. Cu siguranță va fi un alt nivel la FCSB, merge la o echipă campioană, care va participa în preliminariile Champions League. Știe și el acest lucru, că trebuie să-și ridice nivelul”, a mai afirmat Balint.

18 meciuria jucat Musi la prima echipă a celor de la FCSB

„Am stat de vorba cu Musi câteva minute după meciul cu Poli Iași. I-am spus că îi doresc mult succes și că încă mai are nevoie de multă muncă să se impună la acel nivel. E conștient, are disponibilitate să facă asta, rămâne și ca cei de la FCSB să aibă încredere în el. E un jucător tânăr, a bifat doar primul lui sezon de Liga 1, un sezon foarte bun, dar are nevoie de continuitate și încredere”, a mai spus Laszlo Balint.

Alexandru Musi

Întrebat la ce ar trebui să lucreze Alexandru Musi, Balint a comentat astfel: „Îi lipsesc multe (n.r. - râde), mai are mult de muncă, inclusiv pe faza defensivă, are mult de muncă și pentru a îmbunătăți jocul între linii. Una peste alta, ce e important - are un potențial foarte mare. Atitudinea lui, dorința de a se îmbunătăți îl ajută mult. Nu se lasă păcălit de acest sezon bun, e important să aibă constanță în randament și disponibilitatea de a munci pentru a se progresa în fiecare zi”.

650.000 €e cota de piață a lui Musi, conform portalului de specialitate Transfermarkt

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole de actualitate din SuperLiga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.