Jocurile Olimpice

Nu e pace nici la Jocurile Olimpice! Putin și Zelenski resping armistițiul propus de președintele Franței: „Emmanuel, imaginează-ți următorul scenariu”

Volodimir Zelenski (46 de ani) , președintele Ucrainei. Foto: Imago Images

Articol de Tudor Belivacă  —  Saturday, 18 May 2024

Emmanuel Macron (46 de ani), președintele Franței, își dorește un armistițiu între Ucraina Și Rusia pe durata Jocurilor Olimpice. Rând pe rând, președinții celor două țări au respins ferm propunerea lui Macron, notează News.ro.

Primul care a respins vehement ideea a fost Vladimir Putin (71 de ani), președintele Rusiei. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că sportivilor ruși le este interzis să participe sub steagul lor și nu li se intonează imnul. Acesta a catalogat aceste acțiuni ca pe o încălcare a regulilor.

Putin a respins primul armistițiul lui Macron pentru Jocurile Olimpice: „Pentru a cere ceva de la alţii, trebuie să respecţi tu însuţi regulile”

Vladimir Putin. Foto: Imago Images

„Oficialii internaţionali din domeniul sportului încalcă astăzi principiile Cartei Olimpice în ceea ce priveşte Rusia, împiedicându-i pe sportivii noştri să participe la Jocurile Olimpice sub steagul lor, cu imnul lor naţional, dar vor ca noi să respectăm regulile pe care ni le impun. Pentru a cere ceva de la alţii, trebuie să respecţi tu însuţi regulile”, a declarat președintele Rusiei, conform sursei citate mai sus.

Volodimir Zelenski (46 de ani) , președintele Ucrainei, a respins și el ideea unui armistițiu temporar pe perioada Jocurilor Olimpice, invocând motive de securitate. Acesta a argumentat că încetarea focului ar putea fi o șansă ca Rusia să beneficieze de această pauză pentru a se reorganiza.

Și Zelenski a respins propunerea de pace pe perioada Jocurilor Olimpice

„I-am spus: «Emmanuel, nu credem. Să ne imaginăm pentru o secundă că există o încetare a focului. În primul rând, nu avem încredere în Vladimir Putin. În al doilea rând, el nu îşi va retrage trupele. În al treilea rând, spune-mi Emmanuel, cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru pentru a-şi aduce trupele pe teritoriul nostru?»", a declarat președintele Ucrainei.

„Nu suntem împotriva unui armistiţiu, nu suntem împotriva încheierii războiului. Dar vrem un sfârşit corect al acestui război. Şi suntem împotriva unui armistiţiu care ar face jocul inamicului", a concluzionat Zelenski.

Mai sunt aproximativ două luni până la startul Jocurilor Olimpice. 26 iulie este data programată pentru startul competiției. Flacăra olimpică a ajuns în Franța, în portul din Marsilia și și-a început călătoria pe teritoriul francez.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.