Liga 1

FCSB, decizie surprinzătoare pentru derby-ul cu Rapid

Rapid a câștigat ambele meciuri din sezonul regulat. În play-off, a fost 2-2 în tur // foto: GSP

Articol de Daniel Grigore  —  Saturday, 18 May 2024

Mihai Stoica (59 de ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, susține că Elias Charalambous va apela la fotbaliști cu puține minute în acest sezon la meciul care va încheia stagiunea roș-albaștrilor, derby-ul de duminică cu Rapid.

FCSB a cucerit campionatul cu 3 etape rămase de jucat din play-off. Din momentul oficializării triumfului, roș-albaștrii au fost învinși în partide consecutive, 0-2 cu Universitatea Craiova, 0-1 cu CFR Cluj.

Duminică, ora 21:00, FCSB va încheia stagiunea cu un derby în deplasare, în Giulești, contra Rapidului. Duelul nu mai are miză sportivă pentru niciuna dintre formații, dar rămâne o încleștare a orgoliilor, mai ales că Rapid este neînvinsă în acest sezon în meciurile cu rivala roș-albastră.

În acest context vine un anunț surprinzător din partea lui Mihai Stoica. Cei mai buni oameni ai FCSB-ului ar urma să intre în vacanță mai devreme, să fie odihniți la meciul de duminică. În primul „11” și în lot ar urma să apară fotbaliști cu minute puține jucate în acest sezon.

Mihai Stoica anunță: FCSB, cu rezervele contra Rapidului

„Vor fi jucători care nu vor face parte din lot, vor fi surprize în alcătuirea formulei de start. Vom vedea la ora meciului. Vorbim despre jucători care au evoluat mai puțin sau deloc până acum”, a dezvăluit Mihai Stoica la emisiunea Sport Report de la OrangeSport.

Fotbaliștii care au jucat cel mai mult la FCSB în acest sezon sunt Ștefan Târnovanu (3.870 de minute), Darius Olaru (3.504), Adrian Șut (3.482) și Risto Radunovic (3.472). Peste 2.000 de minute jucate mai au Joyskim Dawa, Florinel Coman, Siyabonga Ngezana, Mihai Lixandru, Alexandru Băluță și Octavian Popescu.

Șicanări între galerii înainte de Rapid - FCSB

Tensiunea derby-ului este evidentă și la nivelul galeriilor. Cu 3 zile înaintea partidei, suporterii FCSB i-au acuzat pe rapidiști că au „caracter murdar”, după ce alb-vișiniii le-au oferit doar 400 de bilete roș-albaștrilor la derby.

Totuși, Rapid nu a putut oferi mai multe bilete, având în vedere că un singur sector din Peluza Sud a fost lăsat deschis pentru acest meci. Alte 13 sectoare ale stadionului vor fi închise în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină, o pedeapsă aplicată rapidiștilor după ce aceștia au aruncat cu torțe pe teren la partida contra Universității Craiova.

>

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.