Liga 1

Legenda roș-albastră intervine în ruptura dintre Steaua și FCSB: „M-au întrebat dacă mai există Steaua București. Asta le-am spus”

+9 Foto
Miodrag Belodedici semnează autografe la Muzeul Fotbalului

Articol de Cezar Titor, Carmen Dumitru, Răzvan Petrescu (video)  —  sâmbătă, 18 mai 2024

Miodrag Belodedici, membru al Generației de Aur, fost jucător al Stelei în două perioade, 1982-1988 și 1998-2001, dar și dublu câștigător de Cupa Campionilor, și-a exprimat opinia privind disputa palmaresului clubului roș-albastru.

Recent, suporterii Stelei au primit o veste nemaipomenită: Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer.

În urma acestei decizii, a apărut o nouă bucată de confuzie, din 2003 în 2017. În acel interval, formația patronată de Gigi Becali n-a avut „dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București”.

VIDEO. Miodrag Belodedici: „Mi-aș dori ca FCSB să joace pe Stadionul Steaua”

Belodedici a fost prezent în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Fotbalului, cu ocazia „Nopții muzeelor”. Miodrag Belodedici, Florin Răducioiu și „cobra” Adrian Ilie au semnat autografe pentru copii în cadrul acestui eveniment special, oferind și declarații pe baza evenimentelor actuale din fotbalul românesc.

„Ne bucurăm de prezența tinerilor. Ei nu au avut ocazia să ne privească pe viu, nu au simțit tensiunea partidelor noastre. Ne pot găsi foarte ușor pe internet. Avem mulți steliști prezenți aici, eu am jucat acolo, sunt stelist. I-am și întrebat dacă sunt dinamoviști, au răspuns negativ”, a spus Belodedici.

GALERIE FOTO. Miodrag Belodedici și Adrian Ilie, prezenți la un eveniment special

Chestionat privind disputa palmaresului dintre Steaua și FCSB, acesta se arată nedumerit de situație: „Nu știu ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns în punctul în care să se producă ruptura dintre FCSB și Steaua. Am fost întrebat când am fost la Belgrad, dacă mai există Steaua București.

Eu am răspuns pozitiv, doar că evoluează sub alt nume, FCSB. Nu mai e Steaua București, nici eu nu înțeleg. Pe timpul Iugoslaviei, Partizan era echipa Armatei, s-au privatizat și au continuat sub același nume, nu au dispărut.”

„Nu știu ce să vă spun despre șansele roș-albaștrilor din preliminariile Champions League. Mi-aș dori ca FCSB să joace pe Stadionul Steaua și să fie continuarea clubului Steaua. Există și CSA-ul, care e în divizia a doua, nu știu dacă vor reuși să ajungă în prima ligă, este o situație complicată”, a mai spus cel nominalizat la Balonul de Aur în 1991.

Nu cred că CSA are puterea să joace în prima divizie, trebuie să se privatizeze, să vină cineva cu bani, e foarte greu să se întâlnească cu FCSB.
- Miodrag Belodedici, fost internațional

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.