Campionate

Scenografii imense pro Palestina la cel mai important eveniment sportiv din week-end

+11 Foto
Scenografii pro Palestina la finala Ligii Campionilor Africii / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 20 mai 2024

Esperance Tunis (Tunisia) și Al Ahly (Egipt) au remizat, scor 0-0, în prima manșă a finalei Ligii Campionilor Africii. Ultrașii gazdelor au afișat mai multe scenografii, toate pro Palestina.

Al Ahly este cea mai titrată echipă din istoria continentului african. A triumfat de 11 ori, inclusiv la ediția precedentă. Egiptenii au obținut un rezultat favorabil și în turul finalei din acest an, o remiză 0-0 pe terenul lui Esperance Tunis. Returul este programat pe 25 mai, de la ora 20:00.

FOTO. Scenografii pro Palestina la finala Ligii Campionilor Africii

+11 Foto
Scenografii pro Palestina la finala Ligii Campionilor Africii

Meciul de pe Stadionul Olimpic Hammadi Agrebi s-a jucat într-o atmosferă incendiară. În peluza gazdelor au fost afișate mai multe scenografii lucrate minuțios, toate cu mesaje pro Palestina.

  • Tunisia are o populație 98% musulmană și s-a poziționat de partea palestinienilor în conflictul cu Israel din Fâșia Gaza.

Prima imagine ridicată în peluză a conținut un mesaj imens, întins pe tot inelul superior: „Made in Gaza”.

A urmat un desen de mari dimensiuni în care un bătrân îmbrățișează un copil, o femeie poartă în brațe un bărbat rănit și un soldat își salută mama.

Și la Tribună a fost afișată o scenografie: „Fiți de partea corectă a istoriei. Alături de Palestina”.

Fâșia Gaza este o bucată de coastă de-a lungul țărmului Mării Mediterane. În regiune trăiesc în jur de două milioane de oameni, una dintre cele mai mari densități din lume. Conform OMS, 98%-99% dintre locuitori sunt de origine musulmană, mai mult de jumătate dintre ei fiind refugiați.

Teritoriul a fost într-un permanent război. Lucrurile au degenerat în octombrie 2023, când organizația teroristă Hamas a lansat din Fâșia Gaza o ofensivă asupra Israelului. Replica a venit cu o intensitate similară.

Situația continuă să fie extrem de tensionată în regiune.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.