Ciclism

„E o catastrofă” » Eduard Novak acuză Federația de Ciclism, după suspendarea lui Vlad Dascălu: „Să-şi prezinte demisia de onoare!”

Vlad Dascălu FOTO Red Bull Content Pool

Articol de David Marinescu  —  miercuri, 22 mai 2024

Eduard Novak, fost ministru al Sportului şi fost preşedinte al FR Ciclism, acuză Federaţia Română de Ciclism după suspendarea pe 17 luni a lui Vlad Dascălu şi cere demisia de onoare a conducerii forului, notează news.ro.

“În calitate de fost conducător al Federaţiei de Ciclism şi Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federaţiei.

Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountainbike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidenţiază incompetenţa celor care guvernează această federaţie. Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reuşit să prevină această catastrofă”, notează Novak pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak: „Acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul”

Fostul ministru menţionează că, având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, „acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul”.

„Recomand conducerii federatiei să-şi prezinte demisia de onoare şi să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înţeleg mai bine nevoile sportivilor şi pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România”.

Federaţia Română de Ciclism a anunţat, marţi seară, că Tribunalul Antidoping al Uniunii Intrenaţionale de Ciclism a pronunţat o decizie de suspendare a sportivului Vlad Dascălu.

Tribunalul l-a găsit pe Vlad vinovat de încălcarea regulilor anti-doping, respectiv trei abateri la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.