GSP special   •   Diverse   •   Cazul Mario Iorgulescu

ÎCCJ a judecat azi cererea lui Mario Iorgulescu » Magistrații au amânat decizia

Mario Iorgulescu

Articol de Emanoil Ursache   —  joi, 23 mai 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a judecat recursul făcut de avocații lui Mario Iorgulescu, cu scopul de a anula condamnarea definitivă la 13 ani și 8 luni de închisoare pronunțată de Curtea de Apel în luna octombrie a anului 2023. Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a ucis în 2019 un tânăr în timp ce conducea beat și drogat.

UPDAT 20:00 » Amânare în cazul lui Mario Iorgulescu

Magistrații au amânat verdictul. O decizie e așteptată pe 20 iunie, potrivit Libertatea.

Mario Iorgulescu se sustrage executării pedepsei, argumentând că suferă de boli psihice pe care și le tratează în Italia.


Variantele pentru Mario Iorgulescu: achitare, închisoare sau rejudecare

Trei scenarii sunt posibile în cazul fiului președintelului LPF, potrivit libertatea.ro. Fie va executa pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare, dacă ÎCCJ îi va respinge recursul în casație, fie va fi achitat sau dosarul acestuia va fi trimis spre rejudecare la Curtea de Apel, dacă instanța supremă va hotărî să îi admită calea extraordinară de atac.

Avocații lui Mario Iorgulescu au invocat o serie de presupuse nereguli, la termenul din data de 28 martie 2024, pentru a desființa decizia de condamnare a clientului lor. Eu au pretins că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

De cealaltă parte, procurorul de ședință a solicitat către instanță să respingă recursul în casație depus de apărarea lui Mario Iorgulescu.


„Sintagma «fapta neprevăzută de legea penală» vizează lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii și lipsa reglementării acesteia. Deși apărarea susține că nu contestă realitatea de fapt, tot apărarea susține lipsa intenției.

Inculpatul conducea cu 145 km/h atunci când a intrat în intersecție și avea 165 km/h atunci când a intrat pe contrasens. De nicăieri nu rezultă că autoturismul, care a intrat la un moment dat de pe strada Neagoe pe strada Chitilei, l-a incomodat în vreun fel pe inculpat. Schimbarea de încadrare juridică nu se poate realiza pe calea recursului în casație”, și-a expus punctul de vedere procurorul de ședință.

Un complet format din magistrații Adriana Ispas (președinte), Lia Savonea (judecător) și Dan Andrei Enescu (judecător) va decide cu privire la aprobarea sau respingerea recursului în casație joi, pe 23 mai 2024.

VIDEO Valeriu Iftime, despre schimbarea regulii U21: „Ne-a chemat Gino Iorgulescu”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.