Europa League

Bergamo versus Leverkusen » Imagini cu trăirile suporterilor din cele două orașe, în timpul finalei Europa League

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  joi, 23 mai 2024

Atalanta a învins la Dublin, cu scorul de 3-0, echipa Bayer Leverkusen, şi a câştigat în premieră Europa League. MVP-ul partidei a fost Ademola Lookman (26 de ani) autorul unui hattrick de poveste. Finala a fost arbitrată de Istvan Kovacs, iar pentru Leverkusen a fost prima înfrângere a sezonului.

Chiar dacă Bayer Leverkusen a pornit drept mare favorită în ultimul act al Europa League, la Dublin cu Atalanta, echipa lui Gian Piero Gasperini a produs marea surpriză a serii. După ce Ademola Lookman a distrus-o pe campioana Germaniei.

Ademola Lookman a intrat în istorie!

Lookman, din 2022 internațional nigerian, după ce la juniori a reprezentat Anglia, a ajuns la Atalanta în august 2022, cumpărat de la RB Leipzig cu 9,35 milioane de euro. În acest sezon, nigerianul a înscris 15 goluri în 43 de apariții, 5 dintre ele în Europa League.

+34 Foto
Nebunie la Bergomo, imagini din centrul orașului

Prin hat-trick-ul finala Europa League, Lookman a scris istorie. A devenit primul fotbalist care înscrie o triplă în finala de Europa League / Cupa UEFA, de când ultimul act se joacă în manșă unică, și primul fotbalist african cu cel puțin două goluri într-o finală de cupă europeană.

Nebunie la Bergomo, imagini din centrul orașului

Mii de oameni s-au strâns la Bergomo să vadă meciul pe un ecran uriaș. Iar bucuria a fost surprinsă de jurnaliștii de la Associated Press.

>

„Este un sentiment minunat. Băieţii au fost incredibili, performanţa pe care au avut-o a fost fantastică. Nu poţi doar să te aperi într-un astfel de meci. Ştiam că ei sunt foarte puternici în atac, dar poate nu la fel de puternici atunci când îi forţezi să se apere. Şi totul a mers bine de la început”, a fost mesajul tehnicianul Gian Piero Gasperini.

La 66 de ani şi după 8 ani în care a pregătit Atalanta, Gasperini a reuşit să câştige primul trofeu din cariera sa de antrenor.

Tristețe fără margini la Leverkusen

Situația a fost cu totul alta la Leverkusen, acolo unde nemții au ieșit în stradă să urmărească meciul, sperând într-o nouă seară magică a campioanei Germaniei.

>

Doar că de această dată nu le-a mai ieșit! Miile de suporteri au plecat dezamăgiți acasă după înfrângerea favoriților în finala Europa League.

„Nu a fost ziua noastră şi trebuie să acceptăm acest lucru. Trebuie să o felicităm pe Atalanta, a meritat să câştige. Noi nu am reuşit să ne facem jocul, ei au fost mai buni în toate. Intensitatea Atalantei a fost mai mare. Trebuie să trecem peste această dezamăgire şi să evoluăm mai bine în finala Cupei Germaniei de sâmbătă”, a transmis tehnicianul Xabi Alonso.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.