Campionate

Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America

Articol de Cezar Titor  —  joi, 23 mai 2024

Ediția din acest an a Copa America va introduce o regulă nouă și inedită pentru „sportul rege”: va fi introdus cartonașul roz.

Copa America 2024 va avea loc în perioada 20 iunie - 14 iulie. Deținătoarea trofeului este Argentina, ce și-a adjudecat distincția după finala câștigată cu Brazilia în 2021, scor 1-0.

Cartonașul roz va fi introdus la Copa America

În ultima perioadă s-a discutat intens introducerea unui cartonaș albastru, ce ar presupune o suspendare temporară de zece minute. Gianni Infantino, președintele FIFA, a negat adoptarea acestui cartonaș în următoarea perioadă.

Acum, ideea unui cartonaș, altul în afară de cele galbene și roșii, devine o realitate, odată cu startul competiției continentale sud-americane.

„Față de cele cinci schimbări uzuale, o a șasea va fi adăugată pentru a ne îngriji de situația medicală a jucătorilor. Această înlocuire suplimentară poate surveni în cazul unei suspiciuni de traumatism cranian sau de comoție cerebrală. În acest caz, arbitrul poate arăta cartonașul roz”.

Acest cartonaș ar putea fi acordat o singură dată pe meci, conform celor de la sport.es.

Argentina își apără trofeul

Ediția cu numărul 48 a Copei America se va desfășura în perioada 20 iunie - 14 iulie. Va avea loc în Statele Unite ale Americii, a doua oară când americanii organizează competiția, după ediția centenară din anul 2016. 14 stadioane vor găzdui partidele, finala urmând a se disputa la Miami, pe Hard Rock Stadium. Argentina este câștigătoarea en titre a competiției, fiind și deținătoarea Cupei Mondiale.

Cum arată grupele Copa America:

  • Grupa A: Argentina, Peru, Chile, Canada
  • Grupa B: Mexic, Ecuador, Venezuela, Jamaica
  • Grupa C: SUA, Uruguay, Panama, Bolivia
  • Grupa D: Brazilia, Columbia, Paraguay, Costa Rica

Precedenta ediție desfășurată în State a fost câștigată de Chile. Aceasta s-au impus în fața Argentinei la loviturile de departajare, după ce scorul a rămas „alb” timp de 120 minute. În 2019, a triumfat Brazilia într-o ediție găzduită chiar de cea mai mare țară de pe continentul sud-american.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.