Tenis

Pariază pe viitorul Simonei Halep: „100% va fi acolo înainte de Australian Open”

Simona Halep / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Barbu, Luminița Paul  —  Thursday, 23 May 2024

Invitată la Open GSP, Mihaela Buzărnescu, 36 de ani, fost număr 20 WTA, a vorbit despre situația Simonei Halep (32 de ani, locul 1.139 WTA în prezent).

Din cauza unei accidentări, Halep a abandonat în meciul cu McCartney Kessler, din turul 1 de la Trophee Clarins, în momentul în care conducea cu 1-0 la seturi. În primul duel de la revenire, cel cu Badosa de la Miami, sportiva noastră a pierdut în 3 seturi, 6-1, 4-6, 3-6. Suspendată pentru doping, Simona a lipsit 19 luni din circuit.

VIDEO. Mihaela Buzărnescu: „Dacă era din SUA, Simona Halep scăpa în 3-4 luni”

>

Prezentă în platoul Gazetei Sporturilor, Buzărnescu a povestit cum a primit vestea suspendării Simonei: „Eram șocată, nu mi-a venit să cred! Știam ce ambiție, ce caracter are, mereu am apreciat asta la ea, de la 12 ani, de când am văzut-o prima dată. O secundă nu am crezut că ar putea face ea așa ceva. M-am gândit doar că cineva i-a făcut asta, sau că a luat un supliment dopant fără să știe”.

„Mă bucur că a revenit Simona, că și-a arătat nevinovăția și că a trecut peste tot ce i s-a întâmplat. Mereu am crezut că e nevinovată. O înțeleg că a revenit atât de repede, chiar dacă, în momentul în care ești într-o perioadă de așteptare, cum a fost cazul ei, nu ai cum să te antrenezi la capacitate maximă”, a completat Miki.

„A fost ceva ieșit din comun ce s-a întâmplat cu procesul Simonei. Pare că au avut ceva cu țara noastră, să ne pedepsească. Dacă ar fi fost din SUA, Simona sigur scăpa în 3-4 luni”, mai afirmă Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu: „Simona Halep va reveni în Top 50”

Buzărnescu e de părere că Halep ar trebui să acorde în viitorul apropiat o atenție sporită laturii medicale: „Și-a dat seama că trebuie să facă investigații amănunțite, să vorbească cu echipa ei despre o recuperare mai bună, ca să lege 3-4 turnee, cum sunt cele înainte de Wimbledon, de pildă”.

Oricum, Mihaela pariază că Halep va reveni în Top 50: „Fără doar și poate ar putea reveni în Top 50, nivelul ei ar putea fi acolo în 6-8 luni. Au demonstrat-o și alte jucătoare. Svitolina a revenit după o naștere și a fost de la început în Top 20, foarte repede. Simona are posibilitățile să revină acolo. Nu știu dacă va reveni în Top 10, dar 100% poate să revină în Top 50 până la Australian Open. Restul e un bonus pentru ea”.

Eu iau destul de puține suplimente, cât mai banale. Am fost împotriva suplimentelor de când eram mică, credeam eu că mă îngraș dacă iau vitamina B, de exemplu

- Mihaela Buzărnescu

VIDEO. Emisiunea integrală Open GSP cu Mihaela Buzărnescu, prima ediție

  • Gazeta Sporturilor a lansat astăzi Open GSP, noul proiect dedicat tenisului, cu prilejul turneului de la Roland Garros.
  • Gazdele noii producții sunt Alexandru Barbu, câștigătorul trofeului pentru cel mai bun tânăr jurnalist al anului 2023 și moderatorul emisiunii GSP Live, și Luminița Paul, vocea inconfundabilă din comentariile meciurilor de tenis și nu numai, jurnalist cu șase prezențe la Jocurile Olimpice de-a lungul carierei.
  • Invitată permanentă la Open GSP este Mihaela Buzărnescu, fost număr 20 WTA, cu 60 de titluri ITF cucerite la simplu și dublu și trei finale WTA jucate, dintre care una câștigată la San Jose, în 2018.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.