Campionate

Juventus nu-i dă banii lui Ronaldo! Apel la decizia instanței

Cristiano Ronaldo, în perioada Juventus // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 23 mai 2024

Juventus va contesta decizia instanței prin care se vede nevoită să îi achite lui Cristiano Ronaldo (39 de ani) aproximativ 10 milioane de euro.

Portughezul a câștigat în prima instanță procesul împotriva torinezilor. Acesta a cerut aproximativ 20 de milioane de euro, suma reprezentând salarii restante din timpul pandemiei, perioadă care a coincis cu șederea lui la Torino.

Instanța a hotărât că i se cuvin aproximativ 10 milioane de euro, salarii restante plus dobândă, dar Juventus va face recurs la decizia instanței, potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano.

Juventus atacă decizia de a-l plăti pe Cristiano Ronaldo

Conform publicației italiene Tuttosport, jucătorii de la Juventus au acceptat în perioada pandemiei să amâne primirea salariilor deoarece clubul era într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Jucătorii „Bătrânei Doamne” au renunțat la aproximativ 4 luni de salariu.

Trei luni din cele patru urmau să fie plătite pe parcursul sezoanelor următoare. Cristiano Ronaldo a părăsit echipa la finalul lui 2021, iar Juventus susține că la despărțire, portughezul a semnat un accord prin care se dovedea că torinezii nu mai au obligații financiare față de el.

Instanța a hotărât că Juventus avea o înțelegere „pre-contractuală” cu Cristiano și au fost „neglijenți”, iar de aici rezultă cele zece milioane de euro cuvenite portughezului.

Cristiano Ronaldo a semnat cu Juventus în iulie 2018 un contract pe patru ani. Transferul portughezului a costat-o pe „Bătrâna Doamnă” 112 millioane de euro. Acesta a avut o perioadă bună la Juventus, cu 134 de apariții și 101 goluri.

A fost desemnat de două ori fotbalistul anului în Serie A, dar nu a reușit să câștige un trofeu european. Pe plan intern a cucerit două titluri în Serie A, două Supercupe și o Cupă a Italiei. În sezonul 2020/2021 a fost golgheterul campionatului, cu 29 de goluri.

Cristiano Ronaldo nu este singurul fotbalist care este într-o dispută cu Juventus. Paulo Dybala (30 de ani) a cerut și el aproximativ 4 milioane de la clubul din Torino și se află într-o situație similară cu cea a lusitanului.

VIDEO. Cristiano Ronaldo trage tare în sala de forță

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.