Liga 1

CS Mioveni - FC Botoșani 0-1 » Așa voiau în „A”?! Mioveniul a lăsat de dorit în decisivul pentru Superligă, iar moldovenii își păstrează locul în elită!

+44 Foto
CS Mioveni – FC Botoșani // foto: Ionuț Iordache, GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache  —  vineri, 24 mai 2024

FC Botoșani a câștigat și returul barajului cu CS Mioveni. Golul lui Sebastian Mailat a făcut ca tabela să indice același rezultat ca în tur, 1-0, astfel că moldovenii vor juca și sezonul viitor în Superligă.

Învinsă în tur, CS Mioveni avea nevoie de victorie astăzi, pe teren propriu, cu sprijinul a mii de oameni. În acest context, echipa de start aleasă de Constantin Schumacher a surprins: linie de apărare în 5 oameni, mijlocași mai degrabă de profil defensiv.

Felul în care a arătat jocul a fost un efect firesc al echipei de start. Ocazii inexistente în prima parte, mingi lungi, multă încrâncenare pe construcție.

Prima șansă notabilă de gol a consemnat-o Victor Dican în minutul 52, atunci când a lovit bara cu o lovitură de cap. Servant a fost Eduard Florescu, unul dintre cei mai buni jucători ai Botoșaniului în această stagiune, dacă nu chiar numărul 1.

+44 Foto
CS Mioveni – FC Botoșani // foto: Ionuț Iordache, GSP

Botoșaniul a câștigat cu greu la Mioveni, dar i-a fost suficient. Moldovenii rămân în Superligă!

În minutul 55, Bogdan Andone a mutat câștigător. L-a aruncat în luptă pe Sebastian Mailat, golgheterul echipei sezonul trecut, iar rapidul jucător de bandă a rezolvat meciul. El a punctat în minutul 74, după ce pasa lui Florescu l-a lăsat singur cu Flavius Croitoru, goalkeeperul gazdelor.

CS Mioveni nu a avut forța să pună în primejdie poarta adversă în cele 20 de minute rămase. Schumacher a încercat și cu Mihai Costea, dar execuțiile acestuia n-au avut nimic a face cu cele din finalul anilor 2000.

S-a terminat 0-1, 2-0 la general pentru FC Botoșani, iar echipa condusă de Bogdan Andone rămâne în Superligă, deși multă vreme părea condamnată la retrogradare!

FINAL » CS Mioveni – FC Botoșani 0-1

  • Ora 21:53 - Final de meci, Botoșaniul câștigă și continuă în Superligă. Pe teren, jucătorii lui Bogdan Andone au făcut hora bucuriei.
  • min. 74: GOOOL BOTOȘANI, tabela este în sfârșit deblocată. Sebastian Mailat, introdus pe teren pe parcursul reprizei, a dat lovitura, servit de Eduard Florescu: preluare cu capul, pe poziție viitoare, apoi finalizare pe sub portarul gazdelor.
  • min. 63: Mailat scapă pe contraatac, dar execuția este neinspirată, mingea trece pe lângă poartă.
  • min. 55: mută și Bogdan Andone, au intrat Mitrov și Mailat, au ieșit Ofosu și Gabriel David.
  • min. 52: cea mai mare ocazie a meciului, Victor Dican a lovit bara cu o lovitură de cap! Centrarea îi aparținuse lui Eduard Florescu, din lovitură liberă.
  • Ora 21:03 - A început repriza secundă.
  • Schimbare ofensivă la pauză în tabăra gazdelor. A intrat Remus Guțea, a ieșit Andrei Panait.
  • min. 45+1: Burnea reia cu capul din corner, dar trimite mult peste poartă.
  • Corner pentru argeșeni. De la margine este arătat un singur minut de prelungire.
  • min. 35: minute liniștite la Mioveni, gazdele nu apasă accelerația, deși timpul se scurge.
  • min. 20: prima ocazie le aparține oaspeților, Florescu șutează puternic de la mare distanță, Croitoru respinge în lateral.
  • Fără ocazii în primele 15 minute de joc. Echipele recurg adesea la pase lungi, prim-divizionara se mulțumește să se apere.
  • Ora 20:01 - Fluier de start la Mioveni.

+44 Foto
CS Mioveni – FC Botoșani // foto: Ionuț Iordache, GSP

CS Mioveni – FC Botoșani, echipe de start:

CS MIOVENI (5-3-2): Fl. Croitoru - Trașcu, Ignat, R. Garutti, Burnea, Șerbănică (cpt.) - A. Panait, D. Toma, Cărăruș - Al. Stan, Blănaru
Rezerve: Val. Sima - Gogor, M. Costea, Massaro, A. Șerban, Gutea, Căprescu, I. Șerban, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

FC BOTOȘANI (4-3-3): Kukic - Petro, Miron (cpt.), Celea, Țigănașu - Aldair, G. David, Dican - Ed. Florescu, Ofosu, L. Fulop
Rezerve: Ducan - Șeroni, Mitrov, Mouaddib, E. Lopez, Mailat, I. Filip, Kaprof, Adams
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Orășenesc (Mioveni)
Arbitru: Sebastian Colțescu // Asistenți: Andrei Constantinescu, Laszlo Bucsi
Arbitru VAR: Sorin Costreie // Asistent VAR: Iuliana Demetrescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.