Nationala

Revoltă oltenească după lotul anunțat de Edi Iordănescu » „Mă așteptam să fie convocat și Ivan” + „I-a fost frică de Mitriță”

Articol de Cezar Titor  —  Friday, 24 May 2024

Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat lotul preliminar al României pentru EURO 2024. Costel Gâlcă, antrenorul Universității Craiova, are altă viziune privind alcătuirea lotului, fiind convins că doi jucători de sub comanda sa ar fi meritat să fie în avionul către Germania: Andrei Ivan și Alexandru Mitriță.

Singurul reprezentant al echipei din Bănie în angrenajul echipei naționale este Nicușor Bancu, fundaș stânga și piesă importantă în campania de calificare. Înainte de Euro, „tricolorii” vor disputa amicale contra Bulgariei (marți, 4 iunie) și Liechtensteinului (vineri, 7 iunie). Lista este compusă din 28 jucători.

VIDEO. Costel Gâlcă: „Trebuie să îți asumi aceste lucruri”

>

În cadrul conferinței de presă premergătoare barajului decisiv pentru ultimul loc de Conference League, pe care Universitatea Craiova îl va disputa împotriva celor de la Universitatea Cluj (duminică, ora 20:00), Gâlcă a comentat și pe baza lotului convocat de Edi Iordănescu, cu statut preliminar pentru europeanul nemțesc.

„Nu sunt antrenorul echipei naționale, însă mă așteptam să fie convocat și Andrei Ivan. Edi este selecționerul, își asumă convocările și rezultatele. Despre Mitriță nu mai comentez. Este un jucător decisiv, cu cifre bune, a demonstrat asta și în acest campionat”, a spus tehnicianul oltenilor.

„Insist pe ideea că selecționerul își asumă responsabilitatea pentru aceste lucruri. Ca antrenor al României, trebuie să convoci cei mai în formă jucători”, a completat acesta.

Mihai Rotaru, și el revoltat

„Este o nedreptate totală! Selecționerul nu a știut să gestioneze o situație în favoarea echipei. Cred că Alex Mitriță ar fi putut ajuta mult România. A ostilizat toată regiunea de sud, Alex fiind iubit de către toți oltenii, fiind un adevărat simbol. Lui Edi i-a fost frică de el”, a spus finanțatorul oltenilor, conform fanatik.

Eu eram sigur că nu-l ia! A avut cifre, dar dacă el (n.r. - Edi Iordănescu) le ignoră, acum ce să-i faci? E jupânul, echipa lui s-a calificat și face ce vrea! Antrenorul e suveran! Poate că și i-a pus în cap pe cei din Oltenia, dar ce-l interesează pe el? E decizia lui și n-ai ce să-i faci! Și eu am fost antrenor și am avut parte de momente în care a trebuit să iau decizii și am nemulțumit lumea. Uneori a ieșit bine, alteori nu și au avut ei dreptate... Asta e!
- Sorin Cârțu, despre absența lui Alex Mitriță din lotul echipei naționale

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.