Tenis

„Legea Halep” este propusă în tenisul mondial. Ce se poate schimba în WTA în viitorul apropiat

Boris Becker (56 de ani), fost lider mondial în circuitul ATP, consideră că în tenis ar trebui să apară o nouă lege inspirată din cazul Simonei Halep (32 de ani).

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Friday, 24 May 2024

Boris Becker (56 de ani), fost lider mondial în circuitul ATP, consideră că în tenis ar trebui să apară o nouă lege inspirată din cazul Simonei Halep (32 de ani).

Simona Halep primea în septembrie 2023 o suspendare de 4 ani din partea ITIA. Sportiva a avut câștig de cauză la TAS, iar pedeapsa acesteia fusese redusă la 9 luni. Astfel, românca ar fi avut drept de joc încă din iulie 2023, dar a revenit abia pe 19 martie 2024, în eșecul suferit în fața Paulei Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, în turul 1 al turneului WTA1000 de la Miami.

Înainte să fie suspendată, Halep jucase ultimul, meci oficial pe 29 august, în fața Dariei Snigur. La acel moment, româncă ocupa locul 7 în clasamentul WTA.

Imediat după ce suspendarea româncei a fost scurtată, organizatorii turneului de la Miami i-au acordat acesteia un wild card. Nu la fel s-a întâmplat și la Roland Garros, competitție pe care Halep a câștigat-o în 2018. Boris Becker consideră că sportiva este nedreptățită și spune că ar trebui să apară o nouă lege în această privință.

Cere ca WTA să înghețe clasamentul în momentul în care apar astfel de situații până la apariția unui verdict definitiv. Dacă ar fi existat o astfel de lege, Halep s-ar fi clasat pe locul 7 în momentul revenirii pe teren. În acest moment, Simona ocupă locul 1139 și nu poate participa la turneele importante.

Boris Becker cere apariția „Legii Halep”

„Cei de la WTA mi-au spus că lucrează la schimbarea regulilor. Cred că WTA trebuie să instaureze o lege numită <Lex Halep>, pentru că nu se poate să fie tratată astfel.

La Wimbledon la fel, acum vin Jocurile Olimpice care se joacă tot pe zgură, e un superstar în România și nu numai. Iei oportunitățile aceste sportive, ceea ce este nedrept. Cred că autoritățile din tenis trebuie să-și dea seama de asta și să-i ofere o șansă corectă de reveni”, a spus Boris Becker, conform iamsport.

VIDEO » Simona Halep s-a antrenat cu Alize Cornet

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.