Liga 1

Neil Lennon le-a vorbit scoțienilor despre proiectul său de la Rapid: „Începem de la zero. Patronul a scăpat de oamenii care nu erau profesioniști și are planuri mari”

+7 Foto
Neil Lennon a vorbit în Scoția despre Rapid

Articol de Sergiu Alexandru  —  Sunday, 26 May 2024

Nord-irlandezul Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a fost prezent la o emisiune în Scoția și a vorbit despre noua sa aventură.

În direct la emisiunea „PLZ Soccer - The Football Show”, Neil Lennon a fost invitat să prefațeze finala Cupei Scoției (Celtic - Rangers 1-0), în calitate de fost antrenor al învingătorilor. Iar înainte de analiza derby-ul, Neil Lennon le-a vorbit scoțienilor despre Rapid.

Neil Lennon a vorbit în Scoția despre Rapid: „Domnul Șucu e foarte ambițios”

„Avem o șansă să luptăm pentru titlu. Patronul are planuri mari pentru club. E ambițios. Avem un stadion nou, o bază bună de pregătire, deci clubul s-a mișcat în direcția corectă. Vrea să lupte pentru titlu, iar asta mă atrage. Am mai avut și alte oferte, dar cred că am mers într-o țară în care investițiile cresc și fotbalul se transformă.

De exemplu, România s-a calificat la EURO și există un mare interes pentru fotbal în țară. Au apărut și stadioane noi, există o infrastructură bună. Sunt trei echipe mari, Steaua, Dinamo și Rapid. Când jucăm cu Steaua, jucăm pe stadionul național. Sunt 50.000 de oameni în tribună.

L-am cunoscut pe patron, domnul Șucu, în Grecia. E impresionant. Are etică, are principii și vrea să facă lucrurile corect. Nu vrea ca doar prima echipă să fie bună, ci și clubul, să construiască ceva pentru tineri. Ăsta e planul lui. E foarte ambițios, e foarte bogat și iubește fotbalul. Începem de la zero. Patronul știe de probleme. Avem un nou antrenor, un nou staff, un nou director sportiv. A scăpat de oamenii cu care nu era fericit și desprecare credea că nu-și fac treaba într-un mod profesionist.

Deja ne uităm la jucători. Directorul sportiv are deja o listă de jucători și încercăm să facem primele transferuri. Voi fi ajutat și de Bogdan Lobonț, care a fost portar la Ajax și Roma. El face parte din echipă, a fost interimar. Am discutat cu el, vine cu noi în staff. Are și experiență și mă va ajuta să colaborez cu jucătorii și cu staff-ul.

Sunt foarte încântat, am energie. E un mediu nou, o cultură nouă, dar abia aștept această provocare”, a declarat Neil Lennon.

Cum o să rezist presiunii? Încearcă să trăiești în Glasgow. Presiunea e un privilegiu. Toți vor rezultate, dar e nevoie de răbdare. Înțeleg că într-o zi ești erou, alteori ești personajul negativ. Dar e nevoie de răbdare. E bine dacă fanii sunt plini de pasiune. Sunt obișnuit cu asta. Trebuie să rămânem mereu cu picioarele pe pământ.

- Neil Lennon, la prezentarea la Rapid

VIDEO. Neil Lennon, la prima conferință de presă ca antrenor al Rapidului: „Ar fi prostesc să promit titlul din primul sezon”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.