Fotbal

De ce s-a supărat Jose Mourinho la meciul Generației de Aur: „Are în sânge chestia asta”

Arena Națională, 25 mai. Meciul de retragere al Generației de Aur, care a învins selecţionata Legendelor Lumii, cu scorul de 3-2. Jose Mourinho a fost în centrul atenției la București FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 26 mai 2024

Ion Crăciunescu a arbitrat prima repriză a meciului Generației de Aur cu Legendele Mondiale (3-2) și a dezvăluit că Jose Mourinho s-a supărat pe Cristi Balaj, înlocuitorul său la pauză, din cauza penalty-ului acordat tricolorilor și transformat de Gică Hagi pentru 2-2.

Jose Mourinho s-a simțit foarte bine la București. Invitat să ia loc pe banca formației Legendelor Mondiale, adversar în meciul de gală al Generației de Aur, tehnicianul portughez a acordat autografe, s-a pozat cu suporterii și a stat fără probleme la dispoziția jurnaliștilor.

Jose Mourinho a contestat penalty-ul acordat de Cristi Balaj tricolorilor

+27 Foto
Arena Națională, 25 mai. Meciul de retragere al Generației de Aur, care a învins selecţionata Legendelor Lumii, cu scorul de 3-2. Jose Mourinho a fost în centrul atenției la București FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a dezvăluit însă că Mourinho a avut și un moment de nervozitate, chiar în timpul partidei disputate sâmbătă seară pe Arena Națională.

„Delegat” să conducă la centru, Crăciunescu susține că Mou a contestat penalty-ul acordat Generației de Aur de Cristi Balaj, înlocuitorul său la pauză, cel transformat de Gică Hagi, în minutul 64, pentru 2-2.

„Eh, era nervos! Are în sânge chestie asta! E un profesionist desăvârșit. Nu am stricat prietenia cu Mourinho din cauza asta. Omul a tratat serios meciul împotriva Generației de Aur. Eu cred că a fost penalty acolo.

Dar nu numai Mourinho a fost nervos, ci și Karagounis. Ei au tratat cu toții meciul foarte serios. Penru ei nu a fost doar un meci de vacanță”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digisport.

Jose Mourinho: „Băieţii au meritat această sărbătoare”

Altfel, la intonarea imnului, şi-a scos telefonul și a filmat scenografia de la tribuna a doua. A postat o imagine inclusiv pe contul său de Instagram!

„A fost o plăcere să fiu cu oameni care au făcut istorie în fotbal. Ar fi greu să cumperi astfel de jucători azi, jucătorii normali costă enorm, imaginează-ţi cât ar fi costat Rivaldo, Hagi… Belodedici, azi nu văd un jucător cu clasa pe care a avut-o el.

Băieţii au meritat această sărbătoare. Unii sunt bunici, e extraordinar şi trebuie să fie mândri că încă joacă şi oamenii îi pot vedea. A fost frumos” a fost mesajul lui Mourinho la finalul serii.

Fotografia de pe Arena Națională care a devenit virală în Italia

Ultima dată pe banca lui AS Roma, tehnicianul și-a făcut un selfie în vestiar cu Fernando Couto (54 de ani), jucător la Lazio în perioada 1998-2005. „Unicul lazial pe care îl iubesc” a fost mesajul legendarului antrenor.

Imaginea a devenit virală în Italia, însă nu doar în rândul suporterilor celor două rivale. Inclusiv publicațiile de sport au preluat subiectul, printre care Corriere dello Sport și Il Messaggero.

VIDEO. Jose Mourinho, declarații despre Generația de aur, familia Becali și Didi Prodan: „Astăzi a fost o zi cu adevărat specială” + Pe cine consideră el cel mai bun fotbalist român din istorie

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.