Nationala

Ilie Dumitrescu știe de ce Alex Mitriță nu a fost convocat de Edi Iordănescu: „La echipa națională, nu poți fi «Rege»”

Articol de Cezar Titor  —  duminică, 26 mai 2024

Ilie Dumitrescu (55 ani), fost component al Generației de Aur, a analizat decizia lui Edi Iordănescu a nu îl include pe Alex Mitriță în lotul pentru Campionatul European.

De la anunțarea efectivului pentru europeanul nemțesc și până acum, a existat un val de reacții negative privind lipsa celui mai important om al Universității Craiova din angrenajul „tricolorilor”, venite în special de la oameni apropiați clubului sau foste legende din Oltenia.

„La echipa națională, nu poți avea parte de aceeași primire”

După o stagiune impresionantă făcută de fotbalistul trecut și pe la PAOK sau New York City, acesta nu a primit convocarea selecționerului Edi Iordănescu pentru turneul final din Germania, unde România va evolua într-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina. 

Într-un top al contribuțiilor ofensive, Alex Mitriță este lider! A marcat de 16 ori, a oferit 13 pase decisive și a scos trei penalty-uri, care au fost ulterior transformate de un coleg.

„În momentul în care s-a întors în Bănie, Mitriță a avut parte de cea mai frumoasă primire din țară. Nu te poți aștepta la o primire similară și la echipa națională a României. Nu mai poți fi «Rege», așa cum se întâmplă la echipa de club”, a spus fostul mare internațional în cadrul emisiunii Fotbal Club, realizată de Digi Sport.

GALERIE FOTO. Primirea senzațională a lui Alex Mitriță la revenirea pe „Oblemenco”

„În momentul în care te alături angrenajului naționalei, trebuie să te subordonezi rigorilor tehnico-tactice ale selecționerului. Trebuie să ai un comportament decent, să fii normal, în cazul în care nu ești titular sau chiar convocat. Trebuie să știi să îți aștepti rândul”, a mai transmis Ilie Dumitrescu.

Înaintea barajului de Conference League cu Universitatea Cluj, prin intermediul rețelelor de socializare, oltenii au transmis și un mesaj de susținere pentru Mitriță: „Mitriță suntem toți! În seara aceasta este și despre noi și despre Alex Mitriță. Sudul trăiește altfel, nu uită și nu iartă!”

VIDEO. Ce spune Răzvan Lucescu despre neconvocarea lui Mitriță

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.