Liga 1

Ioan Ovidiu Sabău, pus la zid pentru decizia care a costat-o pe „U” calificarea: „Nici nu s-a uitat, a pus capul în pământ!”

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 27 May 2024

U Cluj a pierdut la penalty-uri, 4-5, barajul pentru Europa League cu Universitatea Craiova (1-1 după prelungiri), iar fostul internațional Viorel Moldovan îl arată cu degetul pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

U Cluj a fost cel puțin egala Universității Craiova, duminică seară, în barajul pentru Conference League de pe „Ion Oblemenco”. La finele timpului regulamentar a fost 0-0, iar după prelungiri, 1-1, urmare a două goluri din penalty, transformate de Houri, pentru olteni, și de Dan Nistor, în contul oaspeților.

Și la loviturile de departajare, U s-a ținut bine până spre final, când diferența avea să fie făcută, în favoarea oltenilor, de ratările lui Dan Nistor și Filip Ilie. Desemnarea ultimului, un jucător în vârstă de 20 de ani, l-a surprins pe fostul internațional Viorel Moldovan, care l-a criticat din cauza asta pe antrenorul ardelenilor, Ioan Ovidiu Sabău.

Viorel Moldovan despre execuția lui Filip Ilie: „Nici nu s-a uitat, a pus capul în pământ”

„Nistor a trimis echipa la această loterie a penalty-urilor. Nu ştiu de ce Neluţu Sabău l-a desemnat executant pe acest copil, pe Ilie. De abia intrase în joc.

S-a văzut clar că nu are experienţă pentru un asemenea nivel. Nici nu s-a uitat, a pus capul în pământ. Execuţia a spus tot despre această lipsă de experienţă. Eu l-aş fi desemnat pe Vali Gheorghe să execute”, a comentat Moldovan, la Orange Sport.

Ioan Ovidiu Sabău îl critică pe Valentin Gheorghe

Însă Sabău l-a criticat dur tocmai pe Valentin Gheorghe! În opinia sa, mijlocașul a fost principalul vinovat pentru ratarea calificării în Conference League. Acesta a ratat o ocazie imensă în minutul 87, pentru ca apoi, în prelungiri (120), să comită acel henț în careu care a dus la penalty-ul din care Lyes Houri a deschis scorul.

„Puteam să încheiem meciul în minutul 87 la ocazia aia 1 la 1 cu portarul. Dai scăriță... tratezi faza atât de superficial. Nu trebuia să ia acea decizie. Se termina jocul, era gata, eram calificați! Apoi, a fost acea fază la care nu ai voie efectiv să ridici brațul la un șut banal. Nu înțelegi momentul, se termină, ai pierdut o calificare!

Ne-am dus în prelungiri, am reușit și să egalăm și au venit penalty-urile. Nu am reușit să ne calificăm. E trist, dar asta e meseria. Dezamăgirea e mare, toți suntem foarte afectați”, a comentat Sabău.

VIDEO. Ovidiu Bic, fostul mijlocaș de la CSU Craiova, declarații după ce U Cluj a pierdut în fața oltenilor calificarea în Conference League: „N-avem ce să-i reproșăm lui Nistor, a marcat o grămadă de goluri pentru noi”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.