Liga 1

Mihăiță Pleșan critică sistemul competițonal: „Acest meci nu ar fi trebuit să se joace! Bine că s-a terminat cu bine”

+66 Foto
Mihăiță Pleșan, invitat la GSP Live, emisiune realizată din studioul Gazetei

Articol de Valentin David (video), Cezar Titor, Carmen Dumitru  —  luni, 27 mai 2024

Mihăiță Pleșan (41 ani), fost decar al echipei naționale, este de părere că absența lui Alex Mitriță, vedeta Universității Craiova, din efectivul „tricolorilor” pentru europeanul nemțesc este de neînțeles, fiind convins că acesta ar fi trebuit să primeasca convocarea.

Acesta a oferit declarații imediat după finele partidei electrice din Bănie, Universitatea Craiova - U Cluj, tranșată de olteni la loviturile de departajare. După prelungiri, scorul era 1-1, stabilit de două lovituri de la 11 metri, transformate de Houri, respectiv Dan Nistor.

VIDEO. Mihăiță Pleșan este dezamăgit de neconvocarea lui Mitriță: „A cărat echipa în spate”

>

Fostul jucător al celor de la Universitatea Craiova, Dinamo, Poli Timișoara sau FCSB, rămas cu sufletul în Bănie, s-a arătat mulțumit de deznodământul întâlnirii: „„Așa e la Craiova, bine că s-a terminat cu bine. Sperăm ca anul viitor să fie mai prolific. Băieții pleacă în vacanță, cred că se pregătesc lucruri frumoase în continuare aici. Mă bucur pentru echipa noastră, dar și pentru Laurențiu Popescu.”

Totuși, similar celor declarate de patronul formației, Mihai Rotaru, Pleșan critică sistemul competițional, considerând că trebuie revizuit: „Meciul din seara asta nu trebuia să se joace. Nu are nici o logică ca echipa de pe locul 3 să joace cu echipa de pe 10. Sper ca pe viitor să se schimbe ceva, să nu mai ajungem în această situație. Nu e normal.”

GALERIE FOTO: Meciul de infarct de pe „Oblemenco”, în imagini

+66 Foto
CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan

La fel ca toată suflarea din Oltenia, Pleșan este dezamăgit de lipsa lui Alex Mitriță din lotul pentru Campionatul European. MVP-ul Universității este jucătorul cu cele mai multe contribuții la goluri în acest sezon.

„Este un jucător foarte important și cred că trebuia să fie la echipa națională. Având în vedere că la echipa națională trebuie să fie convocați jucătorii cei mai în formă, el nu avea voie să lipsească. A cărat echipa asta în spate”, a declarat Pleșan, cel care a îmbrăcat de șapte ori tricoul echipei naționale, reușind să puncteze o dată.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.