Euro 2024

România, la fel ca o forță a Europei! Răzvan Lucescu a spus răspicat: care sunt șansele României la Euro 2024

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul de la PAOK, vede cu ochi buni atmosfera creată la echipa națională înainte de Euro 2024.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Monday, 27 May 2024

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul de la PAOK, a fost prezent în studio-ul Gazetei Sporturilor la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul GSP, Ovidiu Ioanițoaia. Acesta vede cu ochi buni atmosfera creată la echipa națională înainte de Euro 2024.

Antrenorul care tocmai a câștigat titlul de campion în Grecia crede că naționala poate reprezenta o surpriză la turneul final din Germania.

>

Răzvan Lucescu este încântat de atmosfera din cadrul lotului condus de Edi Iordănescu. Acesta compară naționala cu echipa Italiei care a reușit să câștige Euro 2020. Chiar dacă Roberto Mancini nu avea sub comandă cei mai valoroși jucători, forță grupului a făcut ca Squadra Azzurra să câștige Europeanul.

Răzvan Lucescu vorbește despre șansele României la Euro 2024: „Eu cred că ne calificăm din grupe”

„Cred că este o atmosferă bună, s-a creat un grup unit. Am avut senzația până acum că în jurul echipei s-a creat o atmosferă foarte frumoasă, de motivație, de unitate. Este nevoie de așa ceva pentru a face performanță la turneul final.

Asta s-a întâmplat și cu Italia când a câștigat Campionatul European. Nu era cea mai bună echipă, dar toată lumea o susținea. Nu au intrat cu o presiune deosebită, au intrat mai uniți, mai puternici.

Tot timpul când este această atmosferă, echipa este împinsă în sus. S-ar puntea ca echipe ca Belgia să nu fie în cea mai bună situație, să aibă accientări, probleme în cadrul echipei, așa cum s-a întâmplat și cu Elveția în grupa de calificare.

Așa se poate ajunge ca o echipă mai mică, cum este România, să reușească să învingă o echipă mare. Se califică din grupe primele două, plus cele mai bune echipe de pe locul al treilea. Eu cred că ne calificăm”, a spus Răzvan Lucescu.

Întrebat dacă se gândește să mai preia naționala în viitor, după ce a mai antrenat-o între 2009 și 2011, Lucescu a spus: „Nu. Pasiunea mea, momentul în care mă simt cel mai bine, este acela în care sunt pe teren la antrenament. Chiar și atunci când nu mă simt bine, intru pe teren și parcă uit de toate, mă transform. Asta mă ține în formă”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.