Special

Florin Gardoș a povestit un episod fabulos cu Ronald Koeman și Giovanni Becali: „I-am spus că este posibil, are un anumit statut în România”

+46 Foto
Ronald Koeman, selecționerul Olandei. Sursă foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  luni, 27 mai 2024

Florin Gardoș (35 ani), fost fundaș la Southampton, a povestit un episod hilar, în centrul acestuia fiind impresarul Giovanni Becali și legendarul Ronald Koeman, antrenor al „sfinților” în perioada 2014-2016, fost principal al Barcelonei, actualmente selecționerul „portocalei mecanice”, Olanda.

Impresarul a dezvăluit că este în relații bune cu fostul fundaș-golgheter din anii '80 și '90, fiind cel care a intermediat transferul fostului internațional român în Albion.

„I-am spus că este posibil în România, că are un anumit statut”

După o perioadă de evoluții foarte bune în tricoul roș-albastru, Florin Gardoș s-a transferat pentru aproape 7 milioane euro la Southampton, fiind unul dintre primele transferuri ale batavului în vara lui 2014. Măcinat de accidentări, Gardoș nu a reușit să se impună în efectivul „sfinților”, evoluând foarte puțin pentru formația din Hampshire.

Acum, acesta a povestit un episod inedit din aventura sa în Anglia, ce îl implică pe impresarul Ioan Becali. Acesta a intervenit telefonic în emisiunea Fanatik Superliga și l-a provocat pe fostul fundaș să dezvăluie ce relație avea Koeman cu acesta.

„Am intrat în biroul lui Koeman, m-a întrebat ce face Giovanni. I-am spus că e la închisoare, iar el mi-a spus că nu se poate, că a vorbit cu el la telefon ieri. I-am zis că are un anumit statut în România, că este posibil”, a spus fostul apărător al celor de la FCSB sau Universitatea Craiova.

Tot din închisoare, Giovanni a rezolvat și transferul lui Florin Gardoș la Southampton

În 2020, Becali a povestit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” cum a rezolvat transferul lui Gardoș, aflându-se în spatele gratiilor.

„Nu uitați că eu, la pușcărie, la Slobozia, am transferat un jucător de 6,8 milioane de euro, printr-un telefon pus pe perete, acolo. Pe Gardoș! Vorbesc cu Dragoș Sârbu la telefon și-mi spune că la Southampton e Ronald Koeman antrenor. «Dă-i un telefon și spune-i că-l sun de la numărul ăsta... Spune-i ultimele cifre, să știe că e centrala»", a povestit impresarul.

„A urmat dialogul telefonic Becali - Koeman, apoi Gardoș a ajuns în Anglia. Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane... El putea să rămână la Steaua pe zece mii!”, a mai spus Giovanni.

VIDEO. Giovanni Becali, impresionat de meciul de retragere al Generației de Aur: „O superbitate de meci”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.