Campionate

Fostul antrenor al lui Man și Mihăilă s-a înțeles cu Chelsea » Un singur detaliu mai e de rezolvat

Enzo Maresca/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 27 mai 2024

Enzo Maresca (44 de ani), fostul antrenor al lui Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, s-a înțeles cu Chelsea. El urmează să semneze pe doi ani cu echipa din Premier League și va fi în premieră pe banca unei echipe de Premier League din postura de principal.

Italianul tocmai a promovat cu Leicester în Premier League, dar nu va continua cu „vulpile” din sezonul viitor. Maresca a bătut palma cu Chelsea și e la un pas să devină antrenorul londonezilor. Un singur lucru mai e de rezolvat: tehnicianul are o clauză de 10 milioane de euro în contractul cu Leicester.

Fostul antrenor al lui Man și Mihăilă s-a înțeles cu Chelsea

Maresca a bătut palma cu Chelsea pentru un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă unul, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

Londonezii vor începe negocierile cu Leicester în privința clauzei lui Maresca. Chelsea ar trebui să plătească 10 milioane de euro, dar încearcă să ajungă la o înțelegere cu „vulpile” pentru o sumă mai mică.

Maresca a ajuns la Leicester anul trecut, iar la primul sezon a reușit să promoveze echipa în Premier League. Le-a atras atenția celor de la Chelsea care l-au ales pentru a-l înlocui pe Mauricio Pochettino. Italianul a mai fost în Premier League, dar ca antrenor secund.

A făcut parte din staff-ul lui Guardiola la Manchester City în sezonul 2022-2023. El a pregătit și doi români de-a lungul carierei, pe Dennis Man și Valentin Mihăilă. Maresca a fost A1 la Parma între mai și iunie 2021.

Chelsea l-a mai avut pe listă și pe Kieran McKenna, antrenorul lui Ipswich. Însă conducerea albaștrilor l-a ales în cele din urmă pe Maresca, iar McKenna va rămâne pe banca echipei alături de care a promovat în Premier League.

VIDEO. Thiago Silva, mesaj printre lacrimi la despărțirea de Chelsea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.