Tenis

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Roland Garros » Zi complicată pentru româncă: ploaia a dat programul peste cap, accidentare în primul set și serie de greșeli

Sorana Cîrstea/ foto Imago Images

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 28 mai 2024

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) a fost învinsă de Anna Blinkova (25 de ani, 55 WTA) în primul tur la Roland Garros, scor 3-6, 6-3, 6-7.

La fel ca anul trecut, Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Paris în turul 1, la capătul unei zile extrem de complicat. Meciul Cîrstea - Blinkova trebuia să înceapă la ora 12:00, ora României, dar ploaia a făcut ca partida să înceapă cu cinci ore de întârziere. La capătul unei dispute de două ore și jumătate, Sorana a fost eliminată.

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 1 la Paris

Sorana a început tare și a făcut rapid 3-0. Dar au apărut problemele. Blinkova a egalat, iar Cîrstea a cerut intervenția doctorului, acuzând dureri la glezna stânga. Ulterior, tot Blinkova a jucat mai bine. A făcut imediat break, 4-3, și a servit cu succes pentru a face 5-3. Apoi, a mai făcut un break și a luat setul, 6-3.

În actul secund, Sorana a jucat mai constant și nu a mai comis greșeli. A făcut 2-1, cu break, dar Blinkova a egalat, la 3-3. Imediat, Cîrstea a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei și s-a distanțat. Finalul a fost în oglindă cu primul. Românca a făcut 5-3 și a făcut break în ultimul game, 6-3.

Decisivul a început cu trei break-uri la rând, Blinkova conducând cu 2-1. S-a făcut 4-4, scor la care Blinkova a făcut break. A servit pentru a câștiga meciul, dar Sorana nu a renunțat la luptă și a egalat. La 5-5, meciul s-a întrerupt câteva clipe pentru că a început ploaia. Dar organizatorii au lăsat meciul să continue. S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Sorana a greșit mai mult. A risipit ușor puncte, iar Blinkova s-a impus cu 10-5 în tiebreak și s-a calificat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.