Tenis

7 favorite, OUT din primul tur la Roland Garros

Maria Sakkari, eliminată de la Roland Garros, foto: X

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 29 mai 2024

Roland Garros 2024, al doilea Grand Slam al anului, a avut parte încă din primul tur de câteva surprize majore. Mai multe favorite au părăsit competiția prematur.

Șapte jucătoare dintre cele 32 de favorite de pe tablou au fost eliminate în turul 1. Inclusiv Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România în acest moment, a pierdut marți în fața Annei Blinkova (25 de ani, 55 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-7.

Surprize mari la Roland Garros

Maria Sakkari (28 de ani, 7 WTA) este cel mai important nume care a părăsit competiția. Jucătoarea din Grecia a pierdut în fața Varvarei Gracheva (23 de ani, 88 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6.

Au mai fost eliminate Beatriz Haddad Maia, favorita numărul 16, Ekaterina Alexandrova, favorita 24, Barbora Krejcikova, favorita 26, Katie Boulter și favorita 29, Veronika Kudermetova. Aici este inclusă și Sorana Cîrstea, favorita numărul 28, care a anunțat marți, imediat după eliminare, faptul că va fi nevoită să ia o pauză din cauza unei accidentări care îi dă mari bătăi de cap.

Astăzi încep partidele din turul 2, iar România mai are două reprezentante la acest Grand Slam. Joi, Irina Begu (33 de ani, 127 WTA), se va duela cu Linda Noskova (19 ani, 29 WTA), iar Ana Bogdan (31 de ani, 64 WTA) va fi nevoită să treacă de Anastasia Pavlyuchenkova (32 de ani, 22 WTA).

Mai multe nume importante ale tenisului vor juca rolul de experți pe durata turneului și vor oferi analize și informații esențiale de la Paris. Lista cuprinde nume precum Chris Evert, John McEnroe, Mats Wilander, Alex Corretja, Mischa Zverev și Alize Lim.

Anul trecut, pe tabloul principal de la Roland Garros au fost trei românce, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu, ultima reușind cel mai bun rezultat, turul al treilea.

VIDEO. Open GSP » Va domina Iga Swiatek autoritar circuitul WTA? „Totul e făcut în laborator”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.